Seminarium: De senaste trenderna inom handeln

PUBLICERAD: 5 april 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Packbridge Research forum
Det kan inte ha undgått någon att handelns ”ekosystem” är i stark förändring. Nya inköpsvanor påverkar handeln kraftfullt och ställer den inför besvärliga, strategiska beslut. Ska man satsa på stora butikslokaler eller är det små butiker i ”hörnet” som är framtiden. Hur kombinerar man den digitala handeln med den fysiska butiken, och vilken roll spelar de så kallade ”flagship stores” eller ”concept stores” som kan kallas för ett varumärkes eller en butikskedjas skrytbutik, där man visar hela sitt koncept och slår fast hur man vill bli sedd i samhället? Och var kommer förpackningen in i de här trenderna?

Det här är frågor du kan få svar på om du deltar på Packbridge Research Forum den 18 maj i Malmö. Anderson Lima och Sukky Jassi kommer från The Retail Institute i England och kan allt om detta. Tillsammans ger den en presentation som kommer att visa vilken roll flagship stores har i de stora detaljhandelskedjornas strategi.

Packbridge Research Forum bjuder dessutom på en mängd andra intressanta presentationer från den akademiska världen och forskningsinstitut i främst Norden, men även från länder utanför vår region.

Packbridge Sukky Jassi

Sukky Jassi, The Retail Institute

 

Packbridge Anderson Lima

Anderson Lima, The Retail Institute

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx