Sedlar och elektronik

PUBLICERAD: 28 januari 2016
UPPDATERAD: 28 januari

SweFlex bjuder in till årsmöte med seminarium om ”Sedlar och elektronik”:

”Torsdagen den 10 mars är det årsmöte i SweFlex. Denna gång blir det ett årsmöte följt av ett halvdagsseminarium kring ”sedlar och elektronik”.

Sverige håller på att få nya sedlar och vi tycker det skulle vara spännande för våra medlemmar att höra hur en sedel blir till och hur ser kvalitetskraven ut. Dr Erik Hallberg från Crane Currency kommer och låter oss veta lite om hur värdetryckaren ser på sin dag.

Trots att vi ännu inte ser så mycket av elektronik som trycks i tryckpressarna så sker detta varje dag på skilda håll. Idag ofta i en etikett tryckmaskin. En av de aktörer som är aktiva men denna teknik är Nilpetter och dom kommet till mötet och berättar om sina erfarenheter. Samtidigt får vi också veta lite kring hur utvecklingen ser ut när det gäller bredbanetryckare som valt att gå den ”smala vägen”

SweFlex har under året förvärvat Svenska Flexografinstitutet från Sunne kommun. På årsmötet kan du lära dig mer om hur din verksamhet får nytta av detta

Årsmötet avhålls på Brobygrafiska Utbildning i Sunne och startar med mötesförhandlingar kl 11:00 efter årsmötet blir det lunch och därefter seminarium. Vi beräknar sluta kl 17:00

Boka dagen anmälnings blankett kommer med nästa utskick med mer detaljer kring arrangemanget.

Boka den 10 mars för besök på årsmötet.

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx