Sedlar och elektronik

PUBLICERAD: 28 januari 2016
UPPDATERAD: 28 januari

SweFlex bjuder in till årsmöte med seminarium om ”Sedlar och elektronik”:

”Torsdagen den 10 mars är det årsmöte i SweFlex. Denna gång blir det ett årsmöte följt av ett halvdagsseminarium kring ”sedlar och elektronik”.

Sverige håller på att få nya sedlar och vi tycker det skulle vara spännande för våra medlemmar att höra hur en sedel blir till och hur ser kvalitetskraven ut. Dr Erik Hallberg från Crane Currency kommer och låter oss veta lite om hur värdetryckaren ser på sin dag.

Trots att vi ännu inte ser så mycket av elektronik som trycks i tryckpressarna så sker detta varje dag på skilda håll. Idag ofta i en etikett tryckmaskin. En av de aktörer som är aktiva men denna teknik är Nilpetter och dom kommet till mötet och berättar om sina erfarenheter. Samtidigt får vi också veta lite kring hur utvecklingen ser ut när det gäller bredbanetryckare som valt att gå den ”smala vägen”

SweFlex har under året förvärvat Svenska Flexografinstitutet från Sunne kommun. På årsmötet kan du lära dig mer om hur din verksamhet får nytta av detta

Årsmötet avhålls på Brobygrafiska Utbildning i Sunne och startar med mötesförhandlingar kl 11:00 efter årsmötet blir det lunch och därefter seminarium. Vi beräknar sluta kl 17:00

Boka dagen anmälnings blankett kommer med nästa utskick med mer detaljer kring arrangemanget.

Boka den 10 mars för besök på årsmötet.

Läs vidare

Flexotryckare höll trycket uppe på AFF21

Absolute Flexo Future, AFF 21, kunde äntligen arrangeras i början av oktober. Runt etthundrasextio svenska och danska medlemmar i Sweflex och Dansk Flexoforum var på plats på Hotell Tylösand i början av oktober och fick ta del av ett omfattande konferensprogram, bordsutställning och självfallet goda tillfällen till mingel. Arrangemanget sker vart tredje år och lockar normalt över tvåhundra deltagare. Med tanke på omständigheterna var uppslutningen mycket bra.
vW-scaled

Trendspaning hos bioplastförening

Nordisk Bioplastförening (NBF) bjuder in till ett webbinarium om produktutveckling, trender och tillgången på bioplast. Leveransproblemen är stora för många branscher i pandemin och plaster och polymermaterial är inget undantag.
Gunilla-stor

Teförpackning charmade juryn

Pappersproducenten Gmund har för sjätte året hyllat trycksaker. Årets förpackning gick till designbyrån Fuzhou Sunland Design Company för en offset-tryckt teförpackning.
gewinner-packaging

Företag tankade kunskap om digitala strategier

Digital strategi för styrelser och ledning stod på agendan när det hölls event av Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard.
53781107_383891392343316_8253460931271458816_n

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx