Sappi utökar pappersportföljen

PUBLICERAD: 30 januari 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Ett nytt högbarriärspapper med högre gramvikt lanseras av papperstillverkaren Sappi.

Sappi breddar pappersportföljen med en ny gramvikt. Ett motståndskraftigt högbarriärspapper för framför allt livsmedelsförpackningar.

Papperstillverkaren Sappi har en serie lätta högbarriärspapper som börjar på 75 gram per kvadratmeter. En ny gramvikt läggs nu till i portföljen, 91 gram per kvadratmeter.

Skyddar mot fett och syre

Papperna är helt återvinningsbara och beskrivs av tillverkaren som motståndskraftiga mot fett, mineraloljor(skyddar mot skydd mot MOSH- och MOAH-rester), syre och vattenånga.

Det nya papperet är anpassat för både sekundär och primärförpackningar till livsmedel och konfektyr. Det kan till exempel gälla känsliga livsmedel som ris, spannmål, te och choklad. Det är heller inget problem att trycka grafik och efterbearbeta papperna i tryckeriet. Thomas Kratochwill på Sappi betonar att forsknings- och utvecklingsarbetet är väldigt viktigt i företaget.

Satsar på produktutveckling

Thomas Kratochwill, chef för försäljning och marknadsföring, säger att forskning och utveckling inom företaget är av stor vikt, och framhåller att förpackningspapper med integrerad funktionalitet är ett viktigt område.

– Ingen annan leverantör på marknaden någonstans i världen erbjuder lika många lösningar och applikationer som vi gör. Kunder från alla delar av världen litar därför på oss och använder Sappi-material för att förpacka sina varor, säger Thomas Kratochwill.

Enligt Sappi kommer fler produktnyheter att presenteras på årets förpackningsmässa Interpack, 7-13 maj i Düsseldorf.

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x