Sappi utökar pappersportföljen

PUBLICERAD: 30 januari 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Ett nytt högbarriärspapper med högre gramvikt lanseras av papperstillverkaren Sappi.

Sappi breddar pappersportföljen med en ny gramvikt. Ett motståndskraftigt högbarriärspapper för framför allt livsmedelsförpackningar.

Papperstillverkaren Sappi har en serie lätta högbarriärspapper som börjar på 75 gram per kvadratmeter. En ny gramvikt läggs nu till i portföljen, 91 gram per kvadratmeter.

Skyddar mot fett och syre

Papperna är helt återvinningsbara och beskrivs av tillverkaren som motståndskraftiga mot fett, mineraloljor(skyddar mot skydd mot MOSH- och MOAH-rester), syre och vattenånga.

Det nya papperet är anpassat för både sekundär och primärförpackningar till livsmedel och konfektyr. Det kan till exempel gälla känsliga livsmedel som ris, spannmål, te och choklad. Det är heller inget problem att trycka grafik och efterbearbeta papperna i tryckeriet. Thomas Kratochwill på Sappi betonar att forsknings- och utvecklingsarbetet är väldigt viktigt i företaget.

Satsar på produktutveckling

Thomas Kratochwill, chef för försäljning och marknadsföring, säger att forskning och utveckling inom företaget är av stor vikt, och framhåller att förpackningspapper med integrerad funktionalitet är ett viktigt område.

– Ingen annan leverantör på marknaden någonstans i världen erbjuder lika många lösningar och applikationer som vi gör. Kunder från alla delar av världen litar därför på oss och använder Sappi-material för att förpacka sina varor, säger Thomas Kratochwill.

Enligt Sappi kommer fler produktnyheter att presenteras på årets förpackningsmässa Interpack, 7-13 maj i Düsseldorf.

 

 

Läs vidare

Ny svensk forskning möjliggör att pappersfiber kan återvinnas fler gånger

Ett av problemen med pappersåtervinning är att fibern blir stelare vid avvattning och torkning vilket kallas förhorning. Detsamma händer också exempelvis disktrasor, vilka blir stelare med tiden. Ny forskning visar hur förhorning sker, kunskap som kommer ge möjlighet att återvinna pappersfibern många fler gånger jämfört med dagens fem till sju gånger.
BjornSjostrand-900

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning