Salt i ny förpackning

PUBLICERAD: 31 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Jozo Salt har fått ny förpackningsdesign som har tonvikt på mer information om saltet till konsumenterna.

Varumärket Jozo salt satsar på en helt ny förpackningsdesign med mer information och inspiration till kunderna direkt på förpackningen.

– Det är för att underlätta för konsumenten att välja rätt saltprodukt, säger Magnus Lagerberg, försäljningschef på Akzo nobel salt som tillhandahåller varumärket Jozo salt.

Varumärket Jozo salt presenterar sitt sortiment av saltsorter under namnet ”A pinch of love” – en nypa kärlek. Kännetecknande för de nya förpackningarna är att de ska fungera som vägledande produktguider med information om bland annat saltets ursprung, saltkornens storlek, hälsofördelar och vad saltet passar bäst till för mat.

Magnus Lagerberg, försäljningschef på Akzo nobel salt säger att det finns en ökad efterfrågan på joderade saltprodukter.

Magnus Lagerberg berättar att Jozos förpackningar har sett ganska likadana ut de senaste 15 åren. Den nya designen förmedlar mer information till konsumenterna och förpackningarna kommer i såväl kartong som plastburkar vilka kännetecknas av sin insvängda midja. En holländsk byrå står för designen och danska Schur producerar kartongen.

I samband med lanseringen har Jozo även tagit fram en ny produkt, Havssalt fint med jod. Lagerberg säger att saltintaget har minskat litegrann, och även Livsmedelsverket har som rekommendation att dra ner på saltet:

– Det gör att det finns en ökad efterfrågan på joderade produkter, säger Magnus Lagerberg och tillägger att joderade produkter även bidrar till nervsystemets normala funktion och normala kognitiva funktioner.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex