Salt i ny förpackning

PUBLICERAD: 31 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

 

Jozo Salt har fått ny förpackningsdesign som har tonvikt på mer information om saltet till konsumenterna.

Varumärket Jozo salt satsar på en helt ny förpackningsdesign med mer information och inspiration till kunderna direkt på förpackningen.

– Det är för att underlätta för konsumenten att välja rätt saltprodukt, säger Magnus Lagerberg, försäljningschef på Akzo nobel salt som tillhandahåller varumärket Jozo salt.

Varumärket Jozo salt presenterar sitt sortiment av saltsorter under namnet ”A pinch of love” – en nypa kärlek. Kännetecknande för de nya förpackningarna är att de ska fungera som vägledande produktguider med information om bland annat saltets ursprung, saltkornens storlek, hälsofördelar och vad saltet passar bäst till för mat.

Magnus Lagerberg, försäljningschef på Akzo nobel salt säger att det finns en ökad efterfrågan på joderade saltprodukter.

Magnus Lagerberg berättar att Jozos förpackningar har sett ganska likadana ut de senaste 15 åren. Den nya designen förmedlar mer information till konsumenterna och förpackningarna kommer i såväl kartong som plastburkar vilka kännetecknas av sin insvängda midja. En holländsk byrå står för designen och danska Schur producerar kartongen.

I samband med lanseringen har Jozo även tagit fram en ny produkt, Havssalt fint med jod. Lagerberg säger att saltintaget har minskat litegrann, och även Livsmedelsverket har som rekommendation att dra ner på saltet:

– Det gör att det finns en ökad efterfrågan på joderade produkter, säger Magnus Lagerberg och tillägger att joderade produkter även bidrar till nervsystemets normala funktion och normala kognitiva funktioner.

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620