Prisregn över förpackningskartong

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Fyra förpackningar producerade av kartong från Metsä Board vann sina klasser vid årets Pro Carton ECMA Awards. Under ett år när speciellt fokus låg på kartongmaterialets miljöegenskaper, är det särskilt glädjande att Sustainability Award gick till en förpackning tillverkad med kartong från Metsä Board. Dessutom vann förpackningar tillverkade av kartong från Metsä Board i kategorierna Beauty & Cosmetics, Beverages samt Healthcare & Pharmaceuticals.

-Vi är mycket glada över att kartong som förpackningsmaterial uppmärksammas för att det erbjuder så många möjligheter till innovativa förpackningslösningar, vilka på ett kostnadseffektivt sätt ger uppmärksamhet i butikshyllorna. Vi vill gärna gratulera alla som deltagit i arbetet med idé, design och produktion av de vinnande bidragen, säger Mika Paljakka, Vice President Sales EMEA, Metsä Board.

Det årliga Pro Carton ECMA Award lockar hundratals tävlingsbidrag och där juryn bedömer bidragens design, användarvänlighet, varumärkeskommunikation och den viktiga roll som kartong spelar som miljömässigt hållbart förpackningsmaterial. Vinnarna presenterades på den särskilda galan den 10 september i Bukarest.

Metsä Pro Carton _Fazer Alku 2_51972

Sustainability Award utdelades till Fazer Alku New Mill för sin serie av müslipaket vilka är ett föredöme med avseende på miljömässig hållbarhet. Juryn lovordade dessutom design och användbarhet liksom förpackningens höga kartongandel vilket gör den idealisk för återvinning. Till förpackningen har använts Simcote.

Metsä Pro Carton ECMA awards 2015_Muller soft star tissue_51932

Vinnare i kategorin Beauty & Cosmetics blev förpackningen av Müller Soft Star Tissue Duchesse som använde Metsä Boards Carta Elega i en cylinderformad förpackning. Juryn fann form och konstruktion högst originell och att den står ut i butikshyllan. Likaså imponerades juryn av den mjuka taktila känslan, präglingen och strukturen som ger förpackningen dess lockelse.

Metsä Pro Carton ECMA awards 2015_Multipack for clinical trials_51930__web

I kategorin Healthcare & Pharmaceuticals blev vinnaren Multipack for Clinical Trials producerad för Hoffman La Roche och i den användes Carta Elega. Juryn imponerades av hur två flaskor med olika form och storlek med hjälp av smart kartongkonstruktion hålls säkert på plats utan användning av skumplast eller andra dämpande material. Den miljömässiga effekten är avsevärd eftersom förpackningen ger mindre spill, lägre transportkostnader och till 100 % är återvinningsbar.

MetsäcPro Carton ECMA awards 2015_Yo Syrup carton sleeve_51931__web

Vinnaren i klassen Beverages blev YO Syrup Carton Sleeve för Eckes-Granini. Förpackningen är en iögonfallande wrap-around design tryckt på Carta Solida. Den framträdande flugan adderar en lekfull touch och fungerar som en köpsignal som inte setts tidigare på en hylla för saftprodukter. Juryn kommenterade att förpackningen är perfekt för målgruppen barn och har en väl genomtänkt grafisk design och struktur.

 

 

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx