Prisregn över förpackningskartong

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Fyra förpackningar producerade av kartong från Metsä Board vann sina klasser vid årets Pro Carton ECMA Awards. Under ett år när speciellt fokus låg på kartongmaterialets miljöegenskaper, är det särskilt glädjande att Sustainability Award gick till en förpackning tillverkad med kartong från Metsä Board. Dessutom vann förpackningar tillverkade av kartong från Metsä Board i kategorierna Beauty & Cosmetics, Beverages samt Healthcare & Pharmaceuticals.

-Vi är mycket glada över att kartong som förpackningsmaterial uppmärksammas för att det erbjuder så många möjligheter till innovativa förpackningslösningar, vilka på ett kostnadseffektivt sätt ger uppmärksamhet i butikshyllorna. Vi vill gärna gratulera alla som deltagit i arbetet med idé, design och produktion av de vinnande bidragen, säger Mika Paljakka, Vice President Sales EMEA, Metsä Board.

Det årliga Pro Carton ECMA Award lockar hundratals tävlingsbidrag och där juryn bedömer bidragens design, användarvänlighet, varumärkeskommunikation och den viktiga roll som kartong spelar som miljömässigt hållbart förpackningsmaterial. Vinnarna presenterades på den särskilda galan den 10 september i Bukarest.

Metsä Pro Carton _Fazer Alku 2_51972

Sustainability Award utdelades till Fazer Alku New Mill för sin serie av müslipaket vilka är ett föredöme med avseende på miljömässig hållbarhet. Juryn lovordade dessutom design och användbarhet liksom förpackningens höga kartongandel vilket gör den idealisk för återvinning. Till förpackningen har använts Simcote.

Metsä Pro Carton ECMA awards 2015_Muller soft star tissue_51932

Vinnare i kategorin Beauty & Cosmetics blev förpackningen av Müller Soft Star Tissue Duchesse som använde Metsä Boards Carta Elega i en cylinderformad förpackning. Juryn fann form och konstruktion högst originell och att den står ut i butikshyllan. Likaså imponerades juryn av den mjuka taktila känslan, präglingen och strukturen som ger förpackningen dess lockelse.

Metsä Pro Carton ECMA awards 2015_Multipack for clinical trials_51930__web

I kategorin Healthcare & Pharmaceuticals blev vinnaren Multipack for Clinical Trials producerad för Hoffman La Roche och i den användes Carta Elega. Juryn imponerades av hur två flaskor med olika form och storlek med hjälp av smart kartongkonstruktion hålls säkert på plats utan användning av skumplast eller andra dämpande material. Den miljömässiga effekten är avsevärd eftersom förpackningen ger mindre spill, lägre transportkostnader och till 100 % är återvinningsbar.

MetsäcPro Carton ECMA awards 2015_Yo Syrup carton sleeve_51931__web

Vinnaren i klassen Beverages blev YO Syrup Carton Sleeve för Eckes-Granini. Förpackningen är en iögonfallande wrap-around design tryckt på Carta Solida. Den framträdande flugan adderar en lekfull touch och fungerar som en köpsignal som inte setts tidigare på en hylla för saftprodukter. Juryn kommenterade att förpackningen är perfekt för målgruppen barn och har en väl genomtänkt grafisk design och struktur.

 

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620