Prisregn över flexibel förpackning

PUBLICERAD: 14 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Bemis Company hyllas av Flexible packaging association för två av sina framtagna flexibla förpackningar.

Hunt´s tomatpuré kommer i en flexibel förpackning (till höger)som är uppmätt med två matskedar tomatpuré.

För 61:a året var det dags för prisregn när den amerikanska organisationen Flexible packaging association hyllade tillverkare inom flexibla förpackningar. Amerikanska företaget Bemis Company som är en stor leverantör av bland annat livsmedelsförpackningar gick därifrån som vinnare. De fick inte mindre än fem priser för deras lilla flexibla förpackning till Hunt´s tomatpure som innehåller två matskedar tomatpuré En förpackning med en kemikaliefri spärrskiktsfilm som klarar lagra purén i upp till ett år. Den fick pris för att bland annat ligga i framkant och leda utvecklingen framåt på flexibla förpackningar, hållbarhet och för dess inverkan på konsumenter när den står på butikshyllorna. Vidare fick företaget även motta priser för en läkemedelspåse med ett depotplåster som innehar deras tätningsfilm ”CXB”.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620