Marou, pionjärerna inom vietnamesisk bean-to-bar-choklad, lanserar en ny smakupplevelse som redan väckt internationell uppmärksamhet. Sarrasin 55 procent är en mörk choklad vars krämiga textur för tankarna till mjölkchoklad – men är helt växtbaserad. Förpackningen är dessutom lite speciell.
Hemligheten ligger i kombinationen av rostade bovetefrön och mungbönor, som skapar en mild, balanserad och lätt nötig karaktär. Chokladen innehåller 55 procent kakao och är tillverkad enbart av växtbaserade ingredienser: palmsocker, bovete och mungbönor.
Chokladen lanserades i Saigon på Earth Day 2024 i ambitionen att vidareutveckla Marous engagemang till hållbarhet och nyskaparanda. Förpackningen är i sig ett statement: framtagen av återvunna kakaoskal och mullbärsbark, med en struktur som påminner om gammalt pergamentpapper. Pappret är handpressat och chokladen är packad för hand.
Detta nyskapande helhetskoncept gjorde Sarrasin 55 procent till juryns favorit på 2025 Prix Épicures i Paris.
Marou betalar ett pris över marknadens standard för kakaon, och det gör de både för att kakaobönderna ska få rättvist betalt men också för att de då hjälper kakaobönderna att investera mer pengar i sina kakaofarmer. På det sättet kan de hela tiden höja standard och kvalitet, vilket ger en choklad som bara blir godare och godare.
Marou säljs i Sverige av Beriksson, ett västsvenskt familjeföretag som levererar smaker från hela världen.