Papper i mängder hos Pacson och Pacudo

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Joacim Bengtsson visar packbanden av papper. Foto: Karin Karltun.

Med målet att sälja hållbara förpackningslösningar visade Pacson och Pacudo upp sitt sortiment med produkter i papper och wellpapp.

– Tanken är att allt ska kunna återvinnas på ett och samma ställe, på så sätt blir det smidigt för den som tar emot paket. Man behöver inte skilja på papper och plast, allt ska bara ner i samma tunna, säger Joacim Bengtsson som är säljare på Pacudo.

Pacson och Pacudo ingår båda i packagingdelen av Optigroup och i montern på Scanpack visar de upp sitt sortiment. Där finns bland annat en packsedel av papper, tejp av papper och till och med ett bubbelkuvert helt i – ja, du gissade rätt – papper. Produkter som traditionellt ofta består helt eller till delar av plast.

– Det går att få hela försändelsen i papper berättar Joacim Bengtsson samtidigt som han visar upp packbanden.

– De här till exempel kan man använda i stället för pet-band och de är helt återvinningsbara.

Delar ur sortimentet. Foto: Karin Karltun.
Lastpallar av papp

I montern ställer de även ut sina engångslastpallar som är gjorda i kraftwell och går att få både som hel- och halvpall.

Men lastpallar i papper, hur klara de vatten?

– De är vattentåliga men de kan ju inte stå i vatten såklart. Så man kan inte lämna dem i en pöl utomhus över natten men regnar det när man lastar av klara den absolut av det, säger Joacim Bengtsson.

Lastpallarna går att få med och utan förstärkning. En helpall med förstärkning har en maxlast på 1000 kg medan en halvpall har 600 kg. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx