Pallkrage helt i plast

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

TT Commerce

TTcommerce AB vill informera om sin nystart på nätet. Hemsidan är helt omgjord. Det ska bli enklare  att hitta rätt produkter eller få idéer på lösningar.

– Endast kvalité. Det gäller allt vi gör. Materialet som ingår i våra produkter är återvinningsbart. Vi producerar både av återvunnet och nymaterial, berättar  Tarmo Tarvainen, VD

– Allt material kan härledas till sitt ursprung, det är ett krav från oss och Georg Utz. Vi med  en representant från Georg Utz i montern.

Plast är ett långsiktigt hållbart alternativ, Georg Utz har tagit fram en pallkrage som är vikbar och stark. Fäll ut delarna och lägg den på vilken pall som helst som håller 1200×800 mm. Förstärkning till sidorna är ett tillval.

– Tyvärr så kostar det med pallkragar i plast men vi kan ha en lösning.

TTcommerce har tagit hem pallkragar med dubbla höjden till lagret i Nykvarn. Denna krage sparar cirka 60-70% jämfört med 2st standardkragar i plast. Höjd: 395mm

Pack & Emballage Stockholm Monter M05.

TT Commerce 2

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.
SvenskaRetursystemAnnaElgh

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx