Packbridge Research Forum lockar internationella forskare

PUBLICERAD: 6 mars 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Johan Mårtensson, vd på förpackningsklustret Packbridge, är stolt över de internationella forskare som konferensen lockat.

Förpackningsklustret Packbridge arrangerar konferensen Packbridge Research Forum med fokus på hållbarhet, återvinning och matsvinn.  Ämnen som varit heta i branschen de senaste åren.    

I ett pressmeddelande skriver Packbridge att konferensen ska fungera som en mötesplats för förpackningsindustrin, varumärkesägare och akademin. Experter från Australien, USA, Tyskland, Norge och Sverige kommer att diskutera utvecklingen och forskningen inom cirkulär ekonomi.

– Intresset är stort för den här dagen och vi är stolta över att attraherat ledande internationella forskare från hela världen i år, säger Johan Mårtensson.

Annika Olsson från LTH.

Experter som kommer att delta är Marit Kvalvåg Pettersen från Nofima Food Research Institute, Rafael Auras från Michigan State University, Karli Verghese från RMIT University Melbourne, Annika Olsson från Lunds Tekniska Högskola och Helén Williams från Karlstad University.

– Nytt för i år är att vi inte bara lyssnar på ledande forskare utan att vi också får möjlighet att diskutera med dem under eftermiddagens workshops, säger Johan Mårtensson, vd för Packbridge.

Konferensen hålls den 26 april i Lund där 100 – 150 personer kommer medverka. Mer information om konferensen finns här.

Läs vidare

Coca-Cola testar flaskor utan etikett i Storbritannien

Coca-Cola har lanserat ett tillfälligt försök i Storbritannien för att ta bort etiketterna från Spriteflaskorna på 500 ml för att hjälpa till att förenkla återvinningsprocessen.
sprite

easyJet tar höjd för mindre utsläpp via återanvändning

Det brittiska flygbolaget easyJet, implementerar ett initiativ för att utrusta sina piloter och kabinpersonal, totalt 14 000 personer, med återanvändbara koppar och bestick efter ett framgångsrikt försök.
easy

Svensk whiskyproducent först ut med att skrota ytterförpackningar

Från och med i februari fasar det framåtlutade destilleriet Agitator ut ytterförpackningarna kring alla sina whiskyprodukter. I och med det blir man först i landet och utmanar de stora dryckesföretagen globalt. “Vi har samma attityd till hållbarhet som vi har till whiskyproduktion”, säger destillerichefen Oskar Bruno.
agitatorx

Skogsindustrierna vill återvinnna mer vätskekartong

I förra veckan kom det fram siffror som visar att bara cirka sextio procent av materialet i de vätskekartonger som samlas in, återvinns. Nu svarar Skogsindustrin på detta och vad man vill inför framtiden.
Tetra Pak

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x