Öppenhet i miljöfrågor ger hög placering

PUBLICERAD: 16 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä Mika Joukio_

 Mika Joukio

Metsä Board finns bland de allra bästa på CDPs lista Nordic Climate Disclosure Leadership Index (CDLI) 2014. Företaget nådde hela 98 av 100 möjliga poäng för djup och kvalitet av de klimatpåverkande data som företaget ger till investerare och den globala marknaden.

Ett högt poängtal indikerar att ett företag presenterar klimatpåverkande fakta och visar en stor förståelse för klimatrelaterade frågor. Endast de tio bästa procenten av de företag, vilka visar den största öppenheten när det gäller klimatrelaterad information, tas upp på CDLI-listan.

-Vi är stolta över att ha fått en så hög poäng för vår klimatrelaterade information att vi finns med på CDPs nordiska CDLI-lista. Det är ett erkännande till alla våra anställda inom Metsä Board, eftersom hållbarhet är en viktig fråga i organisationen, och det sporrar oss ytterligare, säger Mika Joukio, koncernchef för Metsä Board, i en kommentar.

CDP förser investerare och andra beslutsfattare med resultaten via olika kanaler, inklusive via Bloomberg, för att hjälpa dem att bedöma hur förberedda företagen är för ändrade marknadskrav och utsläppsvillkor.  Status som ett ledande företag fås genom att CDP enligt egen metodik utvärderar ett företags klimatrelaterade information. För att komma med på CDLI-listan för 2014 krävdes hela 95 poäng av 100 möjliga.

CDP är en internationell icke vinstdrivande organisation som publicerar det enda globala systemet för företag och städer att mäta, publicera, sköta och dela miljöinformation av vital betydelse. CDP påverkar marknadsaktörer, vilka bland annat omfattar 767 institutionella investerare som tillsammans förvaltar 92 biljoner USD, för att uppmuntra företag att visa sin påverkan på miljö och naturresurser. CDP har den globalt största informationsbanken av primärdata för risker gällande klimatpåverkan, vatten och skog och ställer den kunskapen till förfogande för såväl investeringsbeslut som politiska beslut.

Metsä Board är Europas ledande producent av falskartong gjord av färskfiber, världens ledande tillverkare av bestrukna white top kraftliners och en ledande pappersleverantör. Vi erbjuder förstklassiga lösningar för konsument- och butiksförpackningar, trycksaker och kontorsapplikationer. Företagets försäljningsorganisation står till tjänst för varumärkesägare, tillverkare av kartong- och wellpappförpackningar, tryckerier, grossister och kontorsvaruleverantörer.

Företagets affärsområden är Cartonboard samt Linerboard and Paper. Huvudkontoret är i Helsingfors. Metsä Board hör till Metsä Group och är börsnoterat på NASDAQ OMX Helsinki Ltd. Omsättningen 2013 uppgick till 2,0 miljarder euro. Antalet anställda är cirka 3 100.

 

 

Metsä Group är en ansvarsfull skogsindustrikoncern, vars produkter är del av människors vardag och som arbetar för hållbart välbefinnande. Metsä Group producerar högkvalitativa produkter, huvudsakligen från förnybar nordisk skogsråvara. Gruppens affärsområden är tissue och bakpapper, kartong och papper, massa, träprodukter liksom virkesförsörjning. Omsättningen uppgick till 4,9 miljarder euro 2013 och koncernen sysselsätter cirka 11 000 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsäliitto Cooperative är Metsä Groups moderbolag och ägs av cirka 123 000 finska skogsägare.

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex