Ökar takten med nyanställningar

PUBLICERAD: 30 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Polykemi nyanställer ytterligare personal i produktionen för att möta efterfrågan. De ser ett uppsving på marknaderna gällande tekniska plaster och PP-compounds. 

Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi ser ljust på innevarande år.

Polykemi är överlag nöjda med tillväxten under fjolåret. Och 2017 ser hittills ljust ut:
– Vi upplever en stark efterfrågan på många marknader framförallt när det gäller tekniska plaster som PC/ABS och PC/ASA men även på PP-compounds. Vi är i en expansiv fas där vi på Polykemi i Ystad sedan årsskiftet har installerat två nya extrudrar och planerar att investera i ytterligare en under hösten, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi, i ett pressmeddelande.

Pågående är även en installation av en ny kvarnanläggning på Rondo Plast i Ystad.

– Detta för att ytterligare kunna bidra i kretsloppet att ta hand om och mala ner produktionsspill från formsprutare, något som sedan finner användningar i nya återvunna produkter.

För att hantera den ökande efterfrågan anställer Polykemi just nu personal i produktionen. De ser också en effekt på satsningen att dubbla utvecklingsavdelningen med en intern avdelning som fokuserar på utvecklings- och experimentarbete samt en extern avdelning som producerar materialprover till kunderna.

 

Läs vidare

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx