Ökar takten med nyanställningar

PUBLICERAD: 30 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Polykemi nyanställer ytterligare personal i produktionen för att möta efterfrågan. De ser ett uppsving på marknaderna gällande tekniska plaster och PP-compounds. 

Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi ser ljust på innevarande år.

Polykemi är överlag nöjda med tillväxten under fjolåret. Och 2017 ser hittills ljust ut:
– Vi upplever en stark efterfrågan på många marknader framförallt när det gäller tekniska plaster som PC/ABS och PC/ASA men även på PP-compounds. Vi är i en expansiv fas där vi på Polykemi i Ystad sedan årsskiftet har installerat två nya extrudrar och planerar att investera i ytterligare en under hösten, säger Mattias Persson, försäljningschef på Polykemi, i ett pressmeddelande.

Pågående är även en installation av en ny kvarnanläggning på Rondo Plast i Ystad.

– Detta för att ytterligare kunna bidra i kretsloppet att ta hand om och mala ner produktionsspill från formsprutare, något som sedan finner användningar i nya återvunna produkter.

För att hantera den ökande efterfrågan anställer Polykemi just nu personal i produktionen. De ser också en effekt på satsningen att dubbla utvecklingsavdelningen med en intern avdelning som fokuserar på utvecklings- och experimentarbete samt en extern avdelning som producerar materialprover till kunderna.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx