Nytt säljansikte på Gefle kartong

PUBLICERAD: 13 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Gefle kartong ser till att trygga upp en kommande generationsväxling i företaget.

Henrik Dahlstrand har en gedigen erfarenhet från förpackningsbranschen. Nu förstärker han säljavdelningen på Gefle kartong för att trygga ett kommande generationsskifte.

-Vi är mycket glada, säger företagets vd Linda Folcke.

Henrik Dahlstrand blir ny säljare på Gefle kartong.

Gefle Kartong förstärker med Henrik Dahlstrand som senior Account Manager till följd av en pågående generationsväxling. Därmed gjuter företaget nytt blod i säljavdelningen. Henrik har lång erfarenhet från förpackningsbranschen och har haft flera chefsbefattningar på företag inom inom handel och förpackningskonvertering. Han kommer utgå från Gefle Kartongs säljkontor i Kungsbacka och ska ansvara för kunder främst i mellersta och södra Sverige.

-Vi är mycket glada att ha knutit en sådan erfaren säljare till oss i det skede vi är i idag. Vi kommer i och med denna förstärkning kunna genomföra det kommande generationsskiftet på ett tryggt sätt gentemot våra kunder, säger Linda Folcke, vd på Gefle Kartong

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx