Nytt material till papperspåsar och papperskassar

PUBLICERAD: 19 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

BillerudKorsnäs pappkassar

BillerudKorsnäs har lanserat två nya produktfamiljer av förstklassiga papper för påsar och bärkassar till livsmedels- och detaljhandeln. De nya produkterna ska möta den ökade efterfrågan på papperspåsar och papperskassar inom detaljhandeln och livsmedelssektorn. Produktfamiljerna Xpression och Basix erbjuder enastående styrka och utmärkt tryckbarhet samtidigt som de har mycket goda miljövärden. Produkterna är också utvecklade för att kunna användas i olika applikationer.

Produkterna i Xpression-familjen består av högkvalitativt kraftpapper som passar för bärkassar inom såväl detaljhandeln som i andra sektorer. Pappret erbjuder fördelar inom hela värdekedjan. Det möjliggör enastående färg- och textåtergivning vid tryckning och hjälper varumärkesägare att producera starka, hållbara och tilltalande papperskassar som stärker varumärket på bästa möjliga sätt.

Basix är BillerudKorsnäs produktfamilj för funktionella, rena och skyddande konsumentpåsar för livsmedel som bröd, godis eller andra konsumentprodukter. Sortimentet består av styva papper med jämn kvalitet som ger effektiv och funktionell konvertering och god tryckbarhet. Basix erbjuder också fettresistenta kvaliteter för påsar som kommer i kontakt med exempelvis wienerbröd eller pommes frites.

ser en ökad efterfrågan på högkvalitativa pappersprodukter, särskilt i Europa där tuffa åtgärder har satts in för att minska användningen av plastpåsar och plastkassar.

– I april röstade Europaparlamentet för nya mål som kommer att tvinga medlemsländerna i EU att minska användningen av plastpåsar med 80 procent innan 2019, säger Marcus Lager, Business Segment Director vid BillerudKorsnäs.

– Många konsumenter uttrycker starkt att man föredrar miljövänliga alternativ utan plast, både i detaljhandel och i livsmedelsaffärer.

– Det oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska Miljöinstitutet har genomfört studier av klimatpåverkan från alla produkter som tillverkas i tre av våra svenska pappersbruk. Resultatet visade att våra produkter lämnar mycket små klimatavtryck. Det är ett resultat av att pappret tillverkas av förnyelsebart råmaterial från hållbara skogar, samt av våra investeringar i miljövänlig och effektiv teknologi, säger Patrik Bosander, Business Development Director, vid BillerudKorsnäs.

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost