Nytt material till papperspåsar och papperskassar

PUBLICERAD: 19 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

BillerudKorsnäs pappkassar

BillerudKorsnäs har lanserat två nya produktfamiljer av förstklassiga papper för påsar och bärkassar till livsmedels- och detaljhandeln. De nya produkterna ska möta den ökade efterfrågan på papperspåsar och papperskassar inom detaljhandeln och livsmedelssektorn. Produktfamiljerna Xpression och Basix erbjuder enastående styrka och utmärkt tryckbarhet samtidigt som de har mycket goda miljövärden. Produkterna är också utvecklade för att kunna användas i olika applikationer.

Produkterna i Xpression-familjen består av högkvalitativt kraftpapper som passar för bärkassar inom såväl detaljhandeln som i andra sektorer. Pappret erbjuder fördelar inom hela värdekedjan. Det möjliggör enastående färg- och textåtergivning vid tryckning och hjälper varumärkesägare att producera starka, hållbara och tilltalande papperskassar som stärker varumärket på bästa möjliga sätt.

Basix är BillerudKorsnäs produktfamilj för funktionella, rena och skyddande konsumentpåsar för livsmedel som bröd, godis eller andra konsumentprodukter. Sortimentet består av styva papper med jämn kvalitet som ger effektiv och funktionell konvertering och god tryckbarhet. Basix erbjuder också fettresistenta kvaliteter för påsar som kommer i kontakt med exempelvis wienerbröd eller pommes frites.

ser en ökad efterfrågan på högkvalitativa pappersprodukter, särskilt i Europa där tuffa åtgärder har satts in för att minska användningen av plastpåsar och plastkassar.

– I april röstade Europaparlamentet för nya mål som kommer att tvinga medlemsländerna i EU att minska användningen av plastpåsar med 80 procent innan 2019, säger Marcus Lager, Business Segment Director vid BillerudKorsnäs.

– Många konsumenter uttrycker starkt att man föredrar miljövänliga alternativ utan plast, både i detaljhandel och i livsmedelsaffärer.

– Det oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska Miljöinstitutet har genomfört studier av klimatpåverkan från alla produkter som tillverkas i tre av våra svenska pappersbruk. Resultatet visade att våra produkter lämnar mycket små klimatavtryck. Det är ett resultat av att pappret tillverkas av förnyelsebart råmaterial från hållbara skogar, samt av våra investeringar i miljövänlig och effektiv teknologi, säger Patrik Bosander, Business Development Director, vid BillerudKorsnäs.

 

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx