Nytt material till papperspåsar och papperskassar

PUBLICERAD: 19 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

BillerudKorsnäs pappkassar

BillerudKorsnäs har lanserat två nya produktfamiljer av förstklassiga papper för påsar och bärkassar till livsmedels- och detaljhandeln. De nya produkterna ska möta den ökade efterfrågan på papperspåsar och papperskassar inom detaljhandeln och livsmedelssektorn. Produktfamiljerna Xpression och Basix erbjuder enastående styrka och utmärkt tryckbarhet samtidigt som de har mycket goda miljövärden. Produkterna är också utvecklade för att kunna användas i olika applikationer.

Produkterna i Xpression-familjen består av högkvalitativt kraftpapper som passar för bärkassar inom såväl detaljhandeln som i andra sektorer. Pappret erbjuder fördelar inom hela värdekedjan. Det möjliggör enastående färg- och textåtergivning vid tryckning och hjälper varumärkesägare att producera starka, hållbara och tilltalande papperskassar som stärker varumärket på bästa möjliga sätt.

Basix är BillerudKorsnäs produktfamilj för funktionella, rena och skyddande konsumentpåsar för livsmedel som bröd, godis eller andra konsumentprodukter. Sortimentet består av styva papper med jämn kvalitet som ger effektiv och funktionell konvertering och god tryckbarhet. Basix erbjuder också fettresistenta kvaliteter för påsar som kommer i kontakt med exempelvis wienerbröd eller pommes frites.

ser en ökad efterfrågan på högkvalitativa pappersprodukter, särskilt i Europa där tuffa åtgärder har satts in för att minska användningen av plastpåsar och plastkassar.

– I april röstade Europaparlamentet för nya mål som kommer att tvinga medlemsländerna i EU att minska användningen av plastpåsar med 80 procent innan 2019, säger Marcus Lager, Business Segment Director vid BillerudKorsnäs.

– Många konsumenter uttrycker starkt att man föredrar miljövänliga alternativ utan plast, både i detaljhandel och i livsmedelsaffärer.

– Det oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska Miljöinstitutet har genomfört studier av klimatpåverkan från alla produkter som tillverkas i tre av våra svenska pappersbruk. Resultatet visade att våra produkter lämnar mycket små klimatavtryck. Det är ett resultat av att pappret tillverkas av förnyelsebart råmaterial från hållbara skogar, samt av våra investeringar i miljövänlig och effektiv teknologi, säger Patrik Bosander, Business Development Director, vid BillerudKorsnäs.

 

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax