Ny vd utsedd hos Boxon

PUBLICERAD: 16 februari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Anders Yllfors och Christer Rapp hos Boxon. Foto: Pressbild

Förpackningsföretaget med huvudkontor i Helsingborg har utsett en ny vd och koncernchef. Avgående vd:n Anders Yllfors fortsätter verka som Boxon Groups styrelseordförande.

Boxon tillsätter Christer Rapp som vd och koncernchef går. Han kommer närmast från balkonginglasningsföretaget Sunparadise AB, tidigare Windoor, där han har varit vd för de Skandinaviska bolagen.

– Boxon har en hög tillväxttakt i de sju marknader vi är etablerade och vi ser mycket positivt på framtiden. Vi skall fortsätta bygga Boxon med tydlig förankring i vår värdegrund och företagskultur. Christer tillför kompetens och erfarenhet som blir värdefullt för Boxon och våra kunder, säger Anders Yllfors, avgående vd för Boxon, i ett uttalande. Han fortsätter nu som styrelseordförande.

Nytillträdde Christer Rapp beskriver Boxon som ett värderingsstyrt och internationellt bolag.

– Vi har stora möjligheter med att bredda vårt kunderbjudande och jobba vidare med helhetslösningar för att addera mer värde till våra kunder. Självklart kommer vi även fortsätta med vårt CSR-arbete för att säkerställa att vi kan erbjuda marknadens mest hållbara produkter och lösningar. Jag ser fram emot att vidareutveckla Boxon tillsammans med våra medarbetare, kunder samt partners runt om i världen, säger han.

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x