Ny snabb lasermärkare

PUBLICERAD: 1 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Märkningsspecialisten Linx Printing Technologies lanserar en ny produktiv lasermärkare som hanterar även de svåraste substraten.

Linx Printing Technologies släpper ny märkningsteknik. Det handlar om Linx CSL60-lasern som kombinerar en kraftfull processor och ett 60W laserrör med Linx Visicode-system. Ett system som gör det möjligt att producera klara och tydliga koder på svåra substrat såsom glas och PET vid höga hastigheter. Enligt företaget gör deras nya lasermärkare det möjligt för tillverkare att uppfylla alla ställda krav samt varumärkesskydd. Lasertekniken lämpar sig för marknader som dryck, mat, personlig vård, fordonsindustrin och extrudering.

Laserns processor förmedla meddelanden från styrenheten till märkhuvudet mycket snabbt, vilket vilket gör att man inte behöver tumma på produktionslinans hastighet. Till exempel kan upp till 70 000 förpackningar per timme markeras. Lasern möjliggör även 25 olika skrivhuvud- och linstyper för anpassning till märkbehovet.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432