Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

PUBLICERAD: 3 mars 2023
UPPDATERAD: 2 mars
Pressbild.

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter. Tekniken bygger på mycket säkra QR-koder.

HP Indigo Secure är en uppsättning lösningar inklusive hårdvara, mjukvara, media och bläck för säkerhetsutskrift och varumärkesskydd, baserad på patentskyddad HP Indigo LEP-teknik och förstärkt av partnerlösningar som Scribos.

Scribos erbjuder nu ett plugin-program för HP Indigo-programvaran och tryckpressar, som möjliggör kontrollerad utskrift av förfalskningssäkra koder på tusentals HP-tryckpressar över hela världen. En testversion, inklusive en snabbstartsguide för att skapa och skriva ut 1 000 kopieringsskyddade ValiGate QR-koder, finns tillgänglig kostnadsfritt på begäran. Koderna kan kvalitetskontrolleras med en app och verifieras på en Scribos 360 demoversion av autentiseringsplattform i molnet.

– Föreställ dig en värld där varje QR-kod är kopieringsskyddad och dina kunder kan lita till etthundra procent på den lagrade informationen de får när de skannar den. Detta skulle förhindra att ”track and trace data eller blockkedjor kan bli lurade genom kopiering och kunder och konsumenter från att få förfalskad information om olagliga produkter säger Steffen Scheibenstock, affärsutvecklingschef hos Scribos.

Läs vidare

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.
dr.-matthew-dyson-printed-sensors-and-flexibles-nl

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx