Ny kartong till lyxförpackningar

PUBLICERAD: 5 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä Carta Allura samples - low

Metsä Board lanserar Carta Allura, en ny kartongkvalitet speciellt utvecklad för lyxförpackningar. Carta Allura har en exceptionell ytjämnhet vilket gör den idealisk för folielaminering, högblank lackering och andra specialeffekter. Den har en hög ljushet och ett attraktivt visuellt utseende, vilket är viktigt för att ge förpackningar av premiumprodukter det rätta intrycket. Carta Allura passar allra bäst till lyxförpackningar för skönhetsprodukter, finare matvaror och drycker liksom för grafiska applikationer.

Carta Allura är lättviktigt och stabilt och ger därmed fler förpackningar per ton kartong, vilket förbättrar den miljömässiga hållbarheten. Den höga styvheten och jämna kvaliteten ger en problemfri körbarhet. Baksidan är bestruken för att ge rätt finish till förpackningens insida.

-Det finns en trend att använda speciella effekter för att lyfta fram förpackningen, och därmed produkten, säger Christophe Baudry, Försäljningsdirektör för Beautycare & Healthcare, Metsä Board.

-Varmprägling och folielaminering ger bäst resultat på en mycket jämn yta och just därför tillverkas Carta Allura med en mycket hög ytjämnhet.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432