Ny bestruken liner för hyll- och premiumförpackningar

PUBLICERAD: 22 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Produkter inom premiumsegmentet är ett användningsområde för den nya kraftlinern. Foto: Pressbild

Den nya produkten Pure DecorX från Billerud korsnäs är en kraftliner tillverkad i tre skikt av hundra procent nyfiber.

Det senaste materialet i utvecklingen av White top kraftliner beskrivs som starkt, styvt och med hög bulk. Enligt Billerud korsnäs är användningsområdena för deras nya wellprodukt som går under namnet Pure DecorX exempelvis butiksskyltning, premiumprodukter och hyll- och livsmedelsförpackningar.

Kraftlinern är bestruken, väger lätt och dess höga ytjämnhet ska ge ett utmärkt tryckresultat samtidigt som det har en hög körbarhet i konverteringsmaskiner, enligt tillverkaren.

– Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar som gör att vi uppfyller de höga krav som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt, säger Rolf Gustafsson hos BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

Den nya linern är tillverkad i tre skikt med hundra procent nyfiber på kartongmaskinen KM7, som Billerud korsnäs själva kallar för ”världens mest moderna kartongmaskin”.

Läs vidare

Sulapacs biomaterial i lyxiga franska kosmetikaförpackningar

Finska Sulapac Oy med sitt uppmärksammade egenutvecklade biomaterial, som ersätter oljebaserad plast, fortsätter sin satsning inom kosmetikområdet, nu senast med en serie lyxiga förpackningar i ett samarbete med franska företag.
sulapac-lock-utvaldx

Nestes bioråvara blir till bioPET-flaskor hos japanska Suntory

Den finska petroleumkoncernen Neste har inlett samarbete med japanska dryckesföretaget Suntory om produktion av dryckesflaskor i biobaserad PET. Ytterligare två andra företag ingår i samarbetet.
neste-suntory-utvaldx

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x