Vi är nog många som i barndomen kladdade med trolldeg, eller så gjorde våra barn det. Nu har Nestlé nästan plockat upp det kladdet när man lanserat en gaffel i begränsad upplaga. Vetemjöl och salt ingår i vilket fall, sen behövs bara lite vatten och olja så är trolldegen klar.
Nestlé har introducerat en ätbar, växtbaserad gaffel i begränsad upplaga till förpackningen för Maggi nudlar i Indien. Gaffeln är utvecklad i samarbete med en lokal startup och är gjord av vetemjöl och salt, vilket säkerställer funktionalitet samtidigt som nudlarnas näringsvärden och smak bibehålls.
Detta initiativ är en del av Nestlés bredare engagemang för att minska plastanvändningen i förpackningar, vilket inkluderar omdesign av tillbehör som sugrör, koppar och bestick, förenkling av förpackningsmaterial och utforskande av återanvändbara och återfyllbara system.
Den ätbara gaffeln återspeglar Nestlés önskan att utforska alternativa hållbara förpackningslösningar som säkerställer livsmedelssäkerhet, konsumentupplevelse och produktkvalitet.
Man kan undra om det är en god gaffel? Vetemjöl och salt känns inte så där lockande.