Ica satsar på nya förpackningar till delar av sitt köttsortiment. Slimmad förpackning och vakuumförpackat kött ska dels ge längre hållbarhet på köttet, dels mindre matsvinn.
Ica skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningen ger köttet ungefär dubbelt så lång hållbarhet jämfört med de vanliga trågförpackningarna. Även transporterna ska kunna optimeras eftersom mindre luft finns i varje förpackning. Köttets mörningsprocess blir också bättre, enligt dagligvarukedjan.
– Köttet i de nya förpackningarna smakar som bäst när det närmar sig datummärkningen, säger Maria Smith, miljöchef ICA Sverige.
Ica hänvisar till Naturvårdsverkets siffror som visar att mellan 7 och 13 procent av hushållens onödiga matavfall består av kött:
– Att minimera det matsvinn som uppstår i vår egen verksamhet och i hemmen är viktigt. Kött är det livsmedel som generellt sett har störst klimatpåverkan och därför är det mycket positivt att vår nya förpackning nästan fördubblar hållbarheten. Vi hoppas att kunderna kommer att uppskatta våra nya köttförpackningar, inte minst eftersom det kan bidra till minskat matsvinn och ett godare kött.