Mobil teknik kan spara miljoner

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Intermec - low

En ny studie från Intermec, genomförd av undersökningsföretaget Vanson Bourne, visar att transport- och logistikföretag kan spara drygt tre miljoner kronor varje år genom automatisering och implementering av mobil teknik i företagens arbetsflöden. Ett betydande antal företag kan dock gå miste om dessa potentiella besparingar.

Undersökningen visar att mer än var tredje företag (39 procent) inte har ändrat sina logistikprocesser under det senaste året. Av dessa företag har nästan tre fjärdedelar (72 procent) inte utvärderat sina befintliga arbetsmetoder på minst två år. Samtidigt visar studien att det finns besparingar på över tre miljoner kronor att göra.

Transport- och logistikchefer, med kunder som efterfrågar leverans samma dag, har identifierat operativ effektivitet som det viktigaste förbättringsområdet i år. 44 procent av företagen tror att en omstrukturering av processerna är det mest effektiva sättet att uppnå en förbättring.

Nyckeln till att förbättra verksamheten är en utbyggnad av mobila positioneringstjänster, ett område där chefer tror man kan göra besparingar på över 1,9 miljoner kronor under de närmaste tolv månaderna. Trots det har nästan en fjärdedel (23 procent) av de tillfrågade företagen ännu inte börjat med positioneringsteknik. Det som hindrar dem att dra nytta av dessa fördelar är, enligt undersökningen, bland annat kostnader och brist på behov.

– Att utveckla mobil teknik för hämtning och leverans har länge uppfattats som ett sätt att öka effektiviteten och att minska kostnaderna. Resultatet från undersökningen stärker den uppfattningen, säger Jeff Sibio, Industry Marketing Director för Transport och Logistik på Intermec. Att ignorera processförändringar är helt enkelt inte ett alternativ på lång sikt.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx