Miljöpris för avancerad kosmetikförpackning

PUBLICERAD: 10 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä B_Skincare_Gift box_open_44541__web

Med Metsä Skincare box tog Metsä Board hem priset i klassen Environmentally Friendly Printing vid Hong Kong Print Awards 2014. Den innovativa kosmetikförpackningen är designad med fokus på miljö och tillverkad av 100 % återvinningsbar kartong utan limfogar och saknar plastomslag. Hela setet producerades av Shenzhen Inpa Packaging Co. Ltd.

Eftersom lim inte användes i konstruktionen behövdes ingen torktid, vilket snabbade upp tillverkningsprocessen. I locket finns ett infogat fönster av PET, vilket lätt tas bort innan återvinning av förpackningen. Hörnen är skarpa och det finns inga onödiga kartonginlägg i förpackningen. Om extra säkerhet krävs kan locket fästas med en limpunkt mot underdelen. Det eliminerar behovet av plast krympt runt förpackningen, vilket annars är vanligt.

– Vi ville med vår design få konsumenterna att uppleva ett nytt sätt att öppna och se innehållet i en kosmetikförpackning, säger Cyril Drouet, Design & Innovation Director vid Shanghai-baserade Metsä Board Packaging Services.

– Den smarta designlösningen minskar behovet av wellinlägg i förpackningen med 50 % jämfört med en motsvarande traditionell förpackning.

Hong Kong Print Awards anordnades för tjugosjätte året och arrangeras av Graphic Arts Association of Hong Kong. Den är öppen för designers, tryckare, förlag och andra branschföretag. Prisceremonin hölls i Hong Kong den 8 december 2015.

Metsä Board Packaging Services, tidigare IBP Integrated Brand Packaging, utvecklar hållbara, säkra och innovativa förpackningslösningar för globala varumärken. Kunderna erbjuds tjänster för hela kedjan från inledande brief och research till tester av utformad design.

Läs vidare

Dow och Procter & Gamble utvecklar ny återvinningsteknik

Dow och Procter & Gamble Company har tecknat ett utvecklingsavtal (JDA) för att skapa en ny återvinningsteknik.
Avfallx

Mindre CO2 när Coop byter från glas till plast i sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk.
Coop sillx

Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året

Trenden att ersätta plastförpackningar med förpackningar som kombinerar papper och plast fortsätter bland varumärkesägare med den tveksamma motiveringen att det är bättre för miljön.
Arlax

Framgång i forskning om återvinningsbara flexibla barriärförpackningar

Forskningsprojektet Circ Pack är avslutat efter drygt två år. Projektets syfte var att samla värdekedjan för att undersöka hur flexibla barriärförpackningar, som ofta används för livsmedel, ska kunna återvinnas. Tack vare projektet finns nu en framkomlig väg mot återvinningsbarhet för förpackningarna.
Filmx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax