Miljöpris för avancerad kosmetikförpackning

PUBLICERAD: 10 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä B_Skincare_Gift box_open_44541__web

Med Metsä Skincare box tog Metsä Board hem priset i klassen Environmentally Friendly Printing vid Hong Kong Print Awards 2014. Den innovativa kosmetikförpackningen är designad med fokus på miljö och tillverkad av 100 % återvinningsbar kartong utan limfogar och saknar plastomslag. Hela setet producerades av Shenzhen Inpa Packaging Co. Ltd.

Eftersom lim inte användes i konstruktionen behövdes ingen torktid, vilket snabbade upp tillverkningsprocessen. I locket finns ett infogat fönster av PET, vilket lätt tas bort innan återvinning av förpackningen. Hörnen är skarpa och det finns inga onödiga kartonginlägg i förpackningen. Om extra säkerhet krävs kan locket fästas med en limpunkt mot underdelen. Det eliminerar behovet av plast krympt runt förpackningen, vilket annars är vanligt.

– Vi ville med vår design få konsumenterna att uppleva ett nytt sätt att öppna och se innehållet i en kosmetikförpackning, säger Cyril Drouet, Design & Innovation Director vid Shanghai-baserade Metsä Board Packaging Services.

– Den smarta designlösningen minskar behovet av wellinlägg i förpackningen med 50 % jämfört med en motsvarande traditionell förpackning.

Hong Kong Print Awards anordnades för tjugosjätte året och arrangeras av Graphic Arts Association of Hong Kong. Den är öppen för designers, tryckare, förlag och andra branschföretag. Prisceremonin hölls i Hong Kong den 8 december 2015.

Metsä Board Packaging Services, tidigare IBP Integrated Brand Packaging, utvecklar hållbara, säkra och innovativa förpackningslösningar för globala varumärken. Kunderna erbjuds tjänster för hela kedjan från inledande brief och research till tester av utformad design.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

ABB och Pace i samarbete om koldioxidavskiljning

ABB ingår ett partnerskapsavtal med Pace CCS för att utveckla tekniken för infångning av CO2.
ABB1x

Flergångs istället för engångs för mer hållbara event

Retake är ett demoprojekt med syfte att visa att flergångslösningar kan vara att föredra på till exempel olika event.
Retake

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx