Miljöpris för avancerad kosmetikförpackning

PUBLICERAD: 10 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Metsä B_Skincare_Gift box_open_44541__web

Med Metsä Skincare box tog Metsä Board hem priset i klassen Environmentally Friendly Printing vid Hong Kong Print Awards 2014. Den innovativa kosmetikförpackningen är designad med fokus på miljö och tillverkad av 100 % återvinningsbar kartong utan limfogar och saknar plastomslag. Hela setet producerades av Shenzhen Inpa Packaging Co. Ltd.

Eftersom lim inte användes i konstruktionen behövdes ingen torktid, vilket snabbade upp tillverkningsprocessen. I locket finns ett infogat fönster av PET, vilket lätt tas bort innan återvinning av förpackningen. Hörnen är skarpa och det finns inga onödiga kartonginlägg i förpackningen. Om extra säkerhet krävs kan locket fästas med en limpunkt mot underdelen. Det eliminerar behovet av plast krympt runt förpackningen, vilket annars är vanligt.

– Vi ville med vår design få konsumenterna att uppleva ett nytt sätt att öppna och se innehållet i en kosmetikförpackning, säger Cyril Drouet, Design & Innovation Director vid Shanghai-baserade Metsä Board Packaging Services.

– Den smarta designlösningen minskar behovet av wellinlägg i förpackningen med 50 % jämfört med en motsvarande traditionell förpackning.

Hong Kong Print Awards anordnades för tjugosjätte året och arrangeras av Graphic Arts Association of Hong Kong. Den är öppen för designers, tryckare, förlag och andra branschföretag. Prisceremonin hölls i Hong Kong den 8 december 2015.

Metsä Board Packaging Services, tidigare IBP Integrated Brand Packaging, utvecklar hållbara, säkra och innovativa förpackningslösningar för globala varumärken. Kunderna erbjuds tjänster för hela kedjan från inledande brief och research till tester av utformad design.

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x