Lyckosamma möten

PUBLICERAD: 11 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
I Scanpacks monter hälsade Pernilla Sandberg (tv) och Anna Lena Friberg (th) sina långväga besökarna Mr Shigeo Koshino och Ms Hiroko Akieda från Japan varmt välkomna vilka till sin glädje kunde se att foldern för Scanpack även var gjord på japanska.

Pernilla Sandberg och Anna Lena Friberg på Scanpack fick besökare från alla världens hörn till sin monter på Interpack. Deras kommande Scanpack-mässa nästa år är nu närmast utsåld.

– Just nu gästas vi av herr Koshino och fru Akieda från den japanska förpackningsorganisationen JPI som står för Japan Packaging Institute som är en av våra samarbetspartners. Vi har även många andra besökare från alla världens hörn vilka visar intresse för Scanpack 2018, och vi har även bokat in nya utställare här på plats, och börjar nu närma oss att vara utsålda, berättade Pernilla Sandberg.

Scanpack arrangeras av Svenska Mässan och den går vart tredje år i Göteborg. Mässan är norra Europas största förpackningsmässa och under fyra dagar så ställer närmare 500 företag ut. 2015 var över 30 länder representerade bland dessa utställare, och mässan räknade in över 13 000 besökare

– Trycket som vi upplever både på Interpack och för kommande Scanpack visar att bra arrangerade förpackningsmässor röner stor uppmärksamhet, vilket känns både rätt och skoj, sa Anna Lena Friberg.

Läs vidare

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Fallna löv i städer blir råvara till papper

Det ukrainska start-up företaget Releaf har kommit långt med sitt projekt att tillverka förpackningspapper av fallna löv. Packnews träffade dem på årets interpack.
Alexanderx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax