Lanserar säckar i grön plast

PUBLICERAD: 28 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Papyrus grön plast - lowTunn, stark och tillverkad av förnyelsebar råvara. Nu lanserar Papyrus Supplies klimatsmarta påsar och säckar i grön plast som gör det lätt att byta till ett hållbart alternativ. Klimatsmarta påsar finns redan i dagligvaruhandeln men Papyrus Supplies är en av de första i Europa med att lansera säckar i grön polyeten.

Vanliga påsar och säckar i plast är tillverkade av fossil polyeten – med andra ord av olja – som är en ändlig resurs. Fossil plast tillför dessutom koldioxid till atmosfären under sin livscykel. De påsar och säckar som Papyrus Supplies nu lanserar är tillverkade av grön polyeten som tillverkas av sockerrör. Sockerrör är en förnyelsebar råvarukälla som under sin livscykel tar upp koldioxid från atmosfären.

Den gröna plasten har samma uppbyggnad som fossil plast och har därför samma styrka och egenskaper. Det är framtidens plast som nu lanseras. Klimatsmarta påsar finns redan i dagligvaruhandeln men Papyrus Supplies är en av de första i Europa med att lansera säckar i grön polyeten.

– Det är oerhört positivt att vi nu kan erbjuda klimatsmarta påsar och säckar i plast. Det pågår en omställning mot en mer hållbar verksamhet i alla branscher och då är det en stor fördel för miljön att de påsar och säckar som används är tillverkade av förnyelsebara råvaror, säger Dan Andersson, Senior Vice President på Papyrus Supplies.

De gröna produkterna finns till en början i ett begränsat urval av vanliga artiklar, som insatspåse till papperskorg och säckar till städvagnar, men successivt kommer större delen av sortimentet inom och påsar och säckar att kunna erbjudas i grön polyeten.

– Allt fler företag möter hårdare miljökrav i upphandlingar och det här är produkter som gör det lättare att möta kraven utan att kompromissa med kvalitet och hållbarhet, säger Dan Andersson.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx