Lanserar säckar i grön plast

PUBLICERAD: 28 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Papyrus grön plast - lowTunn, stark och tillverkad av förnyelsebar råvara. Nu lanserar Papyrus Supplies klimatsmarta påsar och säckar i grön plast som gör det lätt att byta till ett hållbart alternativ. Klimatsmarta påsar finns redan i dagligvaruhandeln men Papyrus Supplies är en av de första i Europa med att lansera säckar i grön polyeten.

Vanliga påsar och säckar i plast är tillverkade av fossil polyeten – med andra ord av olja – som är en ändlig resurs. Fossil plast tillför dessutom koldioxid till atmosfären under sin livscykel. De påsar och säckar som Papyrus Supplies nu lanserar är tillverkade av grön polyeten som tillverkas av sockerrör. Sockerrör är en förnyelsebar råvarukälla som under sin livscykel tar upp koldioxid från atmosfären.

Den gröna plasten har samma uppbyggnad som fossil plast och har därför samma styrka och egenskaper. Det är framtidens plast som nu lanseras. Klimatsmarta påsar finns redan i dagligvaruhandeln men Papyrus Supplies är en av de första i Europa med att lansera säckar i grön polyeten.

– Det är oerhört positivt att vi nu kan erbjuda klimatsmarta påsar och säckar i plast. Det pågår en omställning mot en mer hållbar verksamhet i alla branscher och då är det en stor fördel för miljön att de påsar och säckar som används är tillverkade av förnyelsebara råvaror, säger Dan Andersson, Senior Vice President på Papyrus Supplies.

De gröna produkterna finns till en början i ett begränsat urval av vanliga artiklar, som insatspåse till papperskorg och säckar till städvagnar, men successivt kommer större delen av sortimentet inom och påsar och säckar att kunna erbjudas i grön polyeten.

– Allt fler företag möter hårdare miljökrav i upphandlingar och det här är produkter som gör det lättare att möta kraven utan att kompromissa med kvalitet och hållbarhet, säger Dan Andersson.

 

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006