Konkurs för Por-Pac – 65 anställda berörs

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 23 februari

Emballageföretaget Por-Pac har försatts i konkurs och runt 65 anställda riskerar att förlora sina jobb. Men konkursförvaltaren tror på en försäljning.

Cellplastföretaget Por-Pac i Lindesberg försattes i konkurs tidigare i veckan vid Örebro tingsrätt, vilket Nerikes Allehanda var först med att berätta. Företaget tillverkar emballage i EPS och har två produktionsenheter – en i Skara och en i Lindesberg. Konkursen berör runt 40 anställda i Lindesberg och cirka 25 anställda vid fabriken i Skara. Advokat Claes Rosdahl som förvaltar konkursen ser dock hoppfullt på att verksamheten kan leva vidare och siktar därmed mot en försäljning.

– Jag har beslutat att driva verksamheterna vidare både i Lindesberg och Skara. Företaget tjänar pengar och orderingången har varit och är god med hög beläggning i produktionen. Man kan säga att det är gamla skulder som förorsakat obeståndet, säger Clas Rosdahl till Nerikes Allehanda.

Bakgrunden till konkursen är att företagets kreditgivare sa upp företagets lån. Det finns också skatteskulder. Enligt Rosdahl handlar de närmaste dagarna om att förhandla med leverantörer till Por Pac för att säkerställa fortsatt produktion.
– Företaget har bland andra Volvo som kund och de är mycket angelägna om att Por Pacs leveranser till Volvo inte störs, säger Claes Rosdahl.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx