Konkurs för Por-Pac – 65 anställda berörs

PUBLICERAD: 23 februari 2017
UPPDATERAD: 23 februari

Emballageföretaget Por-Pac har försatts i konkurs och runt 65 anställda riskerar att förlora sina jobb. Men konkursförvaltaren tror på en försäljning.

Cellplastföretaget Por-Pac i Lindesberg försattes i konkurs tidigare i veckan vid Örebro tingsrätt, vilket Nerikes Allehanda var först med att berätta. Företaget tillverkar emballage i EPS och har två produktionsenheter – en i Skara och en i Lindesberg. Konkursen berör runt 40 anställda i Lindesberg och cirka 25 anställda vid fabriken i Skara. Advokat Claes Rosdahl som förvaltar konkursen ser dock hoppfullt på att verksamheten kan leva vidare och siktar därmed mot en försäljning.

– Jag har beslutat att driva verksamheterna vidare både i Lindesberg och Skara. Företaget tjänar pengar och orderingången har varit och är god med hög beläggning i produktionen. Man kan säga att det är gamla skulder som förorsakat obeståndet, säger Clas Rosdahl till Nerikes Allehanda.

Bakgrunden till konkursen är att företagets kreditgivare sa upp företagets lån. Det finns också skatteskulder. Enligt Rosdahl handlar de närmaste dagarna om att förhandla med leverantörer till Por Pac för att säkerställa fortsatt produktion.
– Företaget har bland andra Volvo som kund och de är mycket angelägna om att Por Pacs leveranser till Volvo inte störs, säger Claes Rosdahl.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006