Investerar stort i hållbarhet

PUBLICERAD: 11 juni 2014
UPPDATERAD: 11 juni

BillerudKorsnäs styrelse har beviljat en investering om drygt 450 MSEK för miljöförbättrande åtgärder vid produktionsenheten i Gävle.

Investeringen omfattar en ny sedimenteringsbassäng, ombyggnationer i massabruket samt ett stort antal vattenbesparande åtgärder kopplade till satsningen. Åtgärderna kommer att genomföras under 2014 och 2015 och vara färdigställd i början av 2016.

– Det här är en viktig miljöinvestering för Gävle som ligger väl i linje med visionen att våra produkter med minsta möjliga miljöpåverkan och bästa möjliga funktion ska bidra till en hållbar framtid, säger Christer Simrén, COO BillerudKorsnäs

Utöver miljöfördelarna, förbättrad vattenkvalitet och minskad användning av el, kommer även kvaliteten på produkterna att öka.

Denna investering följer på de energirelaterade investeringar som genomfördes 2012 och som kraftigt har förbättrat produktionsenhetens hållbarhetsprestanda vad gäller energieffektivitet och minskning av användning av fossila bränslen.

BillerudKorsnäs är ett företag som erbjuder förpackningstillverkare och varumärkesägare ett mervärde i form av varumärkesförstärkande, produktivitetshöjande och miljöbefrämjande förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har en världsledande marknadsposition inom nyfiberbaserade förpackningsmaterial. Bolaget omsätter ca SEK 20 miljarder och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Läs vidare

Svensk Plaståtervinning växlar upp klimatarbetet

Svensk Plaståtervinning har anställt Linnea Granström som ny klimat- och miljöstrateg.
Linnea

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Svensk Plaståtervinning skapar paradigmskifte med PCR-material

Svensk Plaståtervinning och Ica lanserar en plastförpackning för tvättmedel med 95 procent återvunnen konsumentplast.
skonaxxc

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620