Investerar stort i hållbarhet

PUBLICERAD: 11 juni 2014
UPPDATERAD: 11 juni

BillerudKorsnäs styrelse har beviljat en investering om drygt 450 MSEK för miljöförbättrande åtgärder vid produktionsenheten i Gävle.

Investeringen omfattar en ny sedimenteringsbassäng, ombyggnationer i massabruket samt ett stort antal vattenbesparande åtgärder kopplade till satsningen. Åtgärderna kommer att genomföras under 2014 och 2015 och vara färdigställd i början av 2016.

– Det här är en viktig miljöinvestering för Gävle som ligger väl i linje med visionen att våra produkter med minsta möjliga miljöpåverkan och bästa möjliga funktion ska bidra till en hållbar framtid, säger Christer Simrén, COO BillerudKorsnäs

Utöver miljöfördelarna, förbättrad vattenkvalitet och minskad användning av el, kommer även kvaliteten på produkterna att öka.

Denna investering följer på de energirelaterade investeringar som genomfördes 2012 och som kraftigt har förbättrat produktionsenhetens hållbarhetsprestanda vad gäller energieffektivitet och minskning av användning av fossila bränslen.

BillerudKorsnäs är ett företag som erbjuder förpackningstillverkare och varumärkesägare ett mervärde i form av varumärkesförstärkande, produktivitetshöjande och miljöbefrämjande förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har en världsledande marknadsposition inom nyfiberbaserade förpackningsmaterial. Bolaget omsätter ca SEK 20 miljarder och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex