Innovationspris till kartong

PUBLICERAD: 22 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Billerudkorsnäs-fibreform®-awarded

Vid prestigefyllda UK Packaging Awards 2013 utsågs Design Futures bidrag, som använde BillerudKorsnäs FibreForm, till vinnare i kategorin ”Innovation of the Year”. Det unika materialet möjliggör innovativa former och en prägling som tidigare inte gått att åstadkomma, vilket ger förpackningar som verkligen drar till sig konsumenternas uppmärksamhet.

Juryns motivering:
”Detta tävlingsbidrag imponerade verkligen på domarna, som alla noterade hur ett råvarumaterial hade förvandlats till en kreativ och vacker förstklassig förpackning. BillerudKorsnäs FibreForm är materialet bakom den här presentpåsen. Design Futures uppdrag från Townsend Fine Jewellers var att skapa en presentförpackning som skulle ge bekräftelse och återspegla sortimentets unika designkvaliteter.

En ny präglingsprocess används, med ett präglingsdjup på upp till 20 mm, upp till tio gånger det vanliga djupet vilket ger ett häpnadsväckande distinkt resultat. Juryn hade inga betänkligheter när den utsåg detta bidrag till Innovation of the Year.”

– Vi är mycket glada över att vårt FibreForm-material än en gång har belönats för sina unika egenskaper, som ger många nya möjligheter inom innovativa designförpackningar. BillerudKorsnäs utvecklar för närvarande FibreForm för många olika förpackningsapplikationer, bland annat för termoformning, pressformning och sleeving. I mars 2014 välkomnar vi varumärkesinnehavare och förpackningstillverkare till ett inspirerande event, där vi visar förpackningar utan gränser för olika livsmedelsapplikationer med FibreForm, säger Armin van Overbeek, Business Segment Director på BillerudKorsnäs.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx