Iggesund om trenden som avgör affären

PUBLICERAD: 14 februari 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Iggesund Paperboard står med rak rygg trots att resultatet minskade något under kvartal fyra i fjol. Nu ser företaget fram emot 2018, där speciellt en fråga har blivit viktigare än andra för kunderna. 

– Vi var väldigt nöjda med förra året, även om vårt resultat var något svagare i kvartal fyra. Men vi jobbar hela tiden med effektivisering och att leva upp till kundernas förväntningar, säger Staffan Sjöberg, pressansvarig på Iggesund.

Staffan Sjöberg, pressansvarig på Iggesund.

Idag säljer tillverkaren utifrån två olika produktkategorier, Invercote som är en homogen helblekt kartong och Incada som är en falskartong. Enligt Staffan Sjöberg är Iggesunds filosofi att arbeta med ständiga förbättringar av både produktkvalitet och effektivitet. Den senaste femårsperioden har de dessutom målmedvetet arbetat för att öka närvaron i Asien och USA.

– Det vi har gjort i Asien och USA är att utöka våra säljorganisationer parallellt med att vi har förbättrat vår distribution, säger Staffan.

Men det som verkar vara avgörande för Iggesund just nu är hållbarhetsfrågorna. Det kan helt enkelt vara vägvisaren i valet och kvalet för kunden i en affär.

– Det märks att det är viktigt för kunderna och i branschen generellt. De krävs att vi kan påvisa att vi arbetar med hållbarhet i bred bemärkelse, vilket vi gör. Hållbarhetsfrågorna blir en allt viktigare del av underlaget för kundernas beslut, säger Staffan Sjöberg.

Iggesunds julkort 2017 har formgivits av den tyska designern och papperskonstnären Peter Dahmen. Det är producerat på Invercote Creato 260 gram per kvadratmeter.

Läs vidare

Är det här greenwashing Lego?

Lego är inne i en period där man byter ut sina plastpåsar med klotsarna som ligger i en kartongförpackning. Man byter till papperspåsar av miljöskäl, men hur är det egentligen? I Holland har en miljökämpe testat papperspåsarna.
Lego1x

Återvinnings- och värmeförseglingsbart papper nyhet från Billerud

Billerud har utvecklat ett återvinningsbart, värmeförseglingsbart papper designat för att ersätta plast i förpackningsapplikationer med höga krav på förseglingsprestanda och återvinningsbarhet.
Billerudx

PINC investerar i startupen Glenntex för att driva mer hållbar förpackningsinnovation

Pauligs riskkapitalgren, PINC, investerar i det göteborgsbaserade företaget Glenntex som med grafenförstärkta kompositer kan minska behovet av plast i nyproducerade förpackningar med upp till trettio procent.
Glenntex

Borealis har lanserat en ny LLDPE-film med åttiofem procent återvunnen PCR

Borealis har lanserat en återvunnen linjär LD-polyetenkvalitet, rLLDPE, som innehåller 85 procent PCR-material och 15 procent LLDPE-booster och är avsedd för flexibla förpackningsapplikationer som inte används för förpackning av livsmedel.
TeamBorealis_Werk_Linz_100225_008x

Senaste nytt

Nya livsmedelsförpackningar från Plus Pack med åttiofem procent återvunnet material

Danska Plus Pack lanserar nu Cubus, ett cirkulärt och återvinningsbart livsmedelsförpackningssortiment som erbjuder flexibla förslutningsalternativ. Den nya serien förpackningar är återvinningsbara och effektiva för kalla måltider och snacks som frukt, nötter, sallader, tapas och yoghurt.
Cubus fælles_edit2x

Grafiska Företagen accepterar löneökningar på 7,7 procent i en tre årsperiod

Grafiska Företagen acceptera de opartiska ordförandens (Opo) förslag på ett treårigt avtal med löneökningar på sammanlagt 7,7 procent, skriver de i ett pressmeddelande den 21 mars. Samtidigt anser de att nivån är problematisk för en del företag men bedöms kunna fungera för den grafiska branschen i stort.
Grafiskax

Pack-IT fokuserade på förpackningar som verktyg för att vinna kunder

Medan butikshyllorna tävlar om din uppmärksamhet utkämpas en intensiv innovationsstrid bakom kulisserna. Den 11 mars samlade Canon förpackningsindustrin för ett seminarium där framtiden för förpackningar, butiksdisplayer och hållbara lösningar stod i fokus.
Canonx

Sverige pantade över 2,8 miljarder burkar och flaskor 2024

Antalet pantade förpackningar i Sverige har ökat med nära 6 procent under 2024, till över 2,8 miljarder flaskor och burkar, eller 271 per person. Det visar nysläppta siffror från Returpack/Pantamera.
Pantamera Express - Returpack, Norrköping. Fotograf Ristenstrand 2024