Hon är ny VD och koncernchef för recyclingspecialisten Tomra

PUBLICERAD: 11 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Senast 1 november i år tillträder Tove Andersen som ny VD och koncernchef för norska recyclingspecialisten Tomra Systems. (Bild pressbild)|Tomras nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand lämnar sin post efter 12 år. (Bild Tomra)

Tove Andersen är utsedd till ny VD och koncernchef i Norgebaserade globala recylingspecialisten Tomra Systems ASA. Tove Andersen, som ersätter nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand, tillträder senast den 1 november i år.

”Jag har sett det stora arbete som Tomra gör för att möjliggöra cirkulär ekonomi och samtidigt säkerställa resursansvar och minimera slöseri inom livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin. Jag är väldigt glad att ta över rollen som VD för Tomra”, säger Tove Andersen i en kommentar.

Tove Andersen kommer närmast från likaledes Norge-baserade Yara International – internationell leverantör av jordbrukskemikalier och gödningsprodukter – där hon i dag fungerar som chef för den europeiska marknaden.

Tomras nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand lämnar sin post efter 12 år. (Bild Tomra)

Stefan Ranstrand, som varit Tomras VD och koncernchef sedan 2009, välkomnar sin efterträdare.

”Jag är glad att välkomna Tove Andersen som ny VD för Tomra. Tove har stor internationell erfarenhet av sitt arbete i Yara, som liksom Tomra har hållbarhet som kärna i sin strategi. Tove delar Tomra-folkets värderingar av passion, innovation och ansvar och hon kommer att bli en bra ledare. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med henne under övergången”, säger Stefan Ranstrand.

Tomra, som grundades 1972, startade som tillverkare av automater för insamling av dryckesbackar och –flaskor. I dag är företaget en ledande producent och leverantör av teknologiledade lösningar som möjliggör cirkulär ekonomi genom avancerade insamlings- och sorteringssystem som optimerar resursåtervinning och minimerar avfall i livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin.
Tomra, som har ca 100.000 installationer på 80 marknader världen över, har cirka 4.300 anställda och omsätter cirka 990 miljoner euro (drygt 10 miljarder kronor).

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx