Hon är ny VD och koncernchef för recyclingspecialisten Tomra

PUBLICERAD: 11 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Senast 1 november i år tillträder Tove Andersen som ny VD och koncernchef för norska recyclingspecialisten Tomra Systems. (Bild pressbild)|Tomras nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand lämnar sin post efter 12 år. (Bild Tomra)

Tove Andersen är utsedd till ny VD och koncernchef i Norgebaserade globala recylingspecialisten Tomra Systems ASA. Tove Andersen, som ersätter nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand, tillträder senast den 1 november i år.

”Jag har sett det stora arbete som Tomra gör för att möjliggöra cirkulär ekonomi och samtidigt säkerställa resursansvar och minimera slöseri inom livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin. Jag är väldigt glad att ta över rollen som VD för Tomra”, säger Tove Andersen i en kommentar.

Tove Andersen kommer närmast från likaledes Norge-baserade Yara International – internationell leverantör av jordbrukskemikalier och gödningsprodukter – där hon i dag fungerar som chef för den europeiska marknaden.

Tomras nuvarande VD och koncernchef Stefan Ranstrand lämnar sin post efter 12 år. (Bild Tomra)

Stefan Ranstrand, som varit Tomras VD och koncernchef sedan 2009, välkomnar sin efterträdare.

”Jag är glad att välkomna Tove Andersen som ny VD för Tomra. Tove har stor internationell erfarenhet av sitt arbete i Yara, som liksom Tomra har hållbarhet som kärna i sin strategi. Tove delar Tomra-folkets värderingar av passion, innovation och ansvar och hon kommer att bli en bra ledare. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med henne under övergången”, säger Stefan Ranstrand.

Tomra, som grundades 1972, startade som tillverkare av automater för insamling av dryckesbackar och –flaskor. I dag är företaget en ledande producent och leverantör av teknologiledade lösningar som möjliggör cirkulär ekonomi genom avancerade insamlings- och sorteringssystem som optimerar resursåtervinning och minimerar avfall i livsmedels-, återvinnings- och gruvindustrin.
Tomra, som har ca 100.000 installationer på 80 marknader världen över, har cirka 4.300 anställda och omsätter cirka 990 miljoner euro (drygt 10 miljarder kronor).

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x