Halvmåneformad förpackning vinner ScanStar

PUBLICERAD: 30 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Superfos Royal_Canin_low

Den halvmåneformade förpackningen HalfMoon från RPC Superfos har nyligen mottagit priset ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

HalfMoon är en helt ny förpackning från RPC Superfos som precis som namnet avslöjar att förpackningen är halvmåneformad. Den har alldeles nyligen vunnit priset ScanStar 2014 eftersom den enligt juryn är en exklusiv förpackning som ger konsumenten ett högt bruksvärde. Förpackningens formgivning möjliggör dessutom både en god ergonomi och en snygg In-Mould Labelling-grafik.

ScanStar delas ut varje år sedan 1991 av Scandinavian Packaging Association. HalfMoon-förpackningen är årets vinnare i kategorin ”promotional packaging”.

Den prisbelönade förpackningen är utformad, designad och tillverkad av RPC Superfos som en förvaringsbehållare för djurfoder på uppdrag av en globalt ledande leverantör av näringsrikt foder för sällskapsdjur. Den speciella förpackningen fungerar i detta sammanhang som en lojalitetsgåva till konsumenter som köper en viss mängd katt- eller djurfoder. Det finns extra tillbehör i form av en doseringssked och en insats med två skålar som är idealisk för servering av foder och färskt vatten till både katter och hundar.

Förpackningen är en vidareutveckling av en behållare som från början var avsedd för färg och som alltså även kan användas för många andra produkter än bara foder till hundar och katter.

Torben Noer, chef för produktdesign på RPC Superfos, säger:
-Vi är stolta över det erkännande som ScanStar-priset ger, särskilt som vi har strävat efter att skapa en innovativ design som ger slutanvändaren en verkligt komfortabel och användarvänlig produkt. Halvmåneformen har en tydlig ergonomisk fördel eftersom det är lätt att hålla i en behållare som tack vare sin utformning kan bäras ergonomiskt nära kroppen, och behållaren upplevs därför inte lika tung.

 

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432