Halvmåneformad förpackning vinner ScanStar

PUBLICERAD: 30 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Superfos Royal_Canin_low

Den halvmåneformade förpackningen HalfMoon från RPC Superfos har nyligen mottagit priset ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

HalfMoon är en helt ny förpackning från RPC Superfos som precis som namnet avslöjar att förpackningen är halvmåneformad. Den har alldeles nyligen vunnit priset ScanStar 2014 eftersom den enligt juryn är en exklusiv förpackning som ger konsumenten ett högt bruksvärde. Förpackningens formgivning möjliggör dessutom både en god ergonomi och en snygg In-Mould Labelling-grafik.

ScanStar delas ut varje år sedan 1991 av Scandinavian Packaging Association. HalfMoon-förpackningen är årets vinnare i kategorin ”promotional packaging”.

Den prisbelönade förpackningen är utformad, designad och tillverkad av RPC Superfos som en förvaringsbehållare för djurfoder på uppdrag av en globalt ledande leverantör av näringsrikt foder för sällskapsdjur. Den speciella förpackningen fungerar i detta sammanhang som en lojalitetsgåva till konsumenter som köper en viss mängd katt- eller djurfoder. Det finns extra tillbehör i form av en doseringssked och en insats med två skålar som är idealisk för servering av foder och färskt vatten till både katter och hundar.

Förpackningen är en vidareutveckling av en behållare som från början var avsedd för färg och som alltså även kan användas för många andra produkter än bara foder till hundar och katter.

Torben Noer, chef för produktdesign på RPC Superfos, säger:
-Vi är stolta över det erkännande som ScanStar-priset ger, särskilt som vi har strävat efter att skapa en innovativ design som ger slutanvändaren en verkligt komfortabel och användarvänlig produkt. Halvmåneformen har en tydlig ergonomisk fördel eftersom det är lätt att hålla i en behållare som tack vare sin utformning kan bäras ergonomiskt nära kroppen, och behållaren upplevs därför inte lika tung.

 

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620