Hållbarhetsfrågan hamnar på koncernnivå

PUBLICERAD: 3 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Hållbarhet får en egen avdelning hos Billerud Korsnäs. Malin Ljung Eiborn tar plats i ledningen som hållbarhetsdirektör.

Malin Ljung Eiborn blir hållbarhetsdirektör hos Billerud Korsnäs.

Även tidigare har hållbarhet varit på tapeten hos Billerud Korsnäs, men då som en del av kommunikationsavdelningen. Men nu väljer företaget att lyfta upp frågan på koncernnivå.

BillerudKorsnäs, som levererar hållbara förpackningsmaterial och lösningar, skriver i ett pressmeddelande att hållbarhetsarbetet en integrerad del av affären, och att de arbetar för att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid.

Omorganisationen innebär att Malin Ljung Eiborn tar plats i koncernledningen som hållbarhetsdirektör från och med den 1 oktober. Enligt företaget visar de därmed att ansvaret kring hållbarhet blir ännu tydligare. Malin Ljung Eiborn har tidigare varit hållbarhetschef sedan januari 2018 i företaget, då även med ansvar för public affairs (omvärldsrelationer).

– Hållbarhet är idag kärnan i vår affär och den utvecklingen blir bara tydligare. Vi ska fortsätta ta täten och att inkludera hållbarhet som egen funktion i koncernledningen känns därför naturligt. Att Malin dessutom bidragit starkt till Billerud Korsnäs utveckling under sin relativt korta tid i bolaget gjorde beslutet att inkludera henne i koncernledningen enkelt, säger vd:n och koncernchefen Petra Einarsson.

 

 

Läs vidare

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

Nu går det att panta God Morgons juicekartonger

God Morgon inleder ett samarbete med Bower och erbjuder nu pant på sina juicekartonger. Målet är att öka antalet återvunna förpackningar genom att erbjuda olika typer av förmåner när panten har registrerats.
God-Morgon-juicekartonger-pantas-via-Bower

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx