Guld i EFIA Print awards

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Linds Flexo Eifa
Kvaliteten på det Skandinaviska förpackningstrycket fick återigen bekräftelse genom två guldmedaljer på EFIA Print Awards 2014 I Bolton England.

De vinnande bidragen var ett pallsvep för Hau Hau Champion och en krympfilms dekor för Koff-Lite tryckta av RKW Finland respektive Pa-Hu Oy Finland. Repron och klichéerna till bägge bidragen var gjorda av Marvaco Oy. Juryn berömde speciellt den höga kontrasten och detaljåtergivningen i bilderna.

Det som är anmärkningsvärt med bägge de vinnande bidragen är att de är tryckta enbart med cyan, magenta, yellow (CMY), vilket också bevisar att ny repro och klichéteknik inte bara ökar tryckvaliteten utan också kan minska behovet av antal färger utan att göra avkall på tryckkvaliteten.

Marvaco tillsammans med Linds Flexo AB är det mest prisbelönta repro och klichéföretaget i den Nordiska regionen med över 20 internationella utmärkelser.

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front