Grillkvällen är räddad – sätt fyr på hela lådan

PUBLICERAD: 9 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Wondergrill ger inga smutsiga händer när grillkolet ska tändas.

DS Smith har utvecklat en förpackning för kolbriketter – både för grillar och eldstäder. Bara att tända fyr på hela paketet.  

Spaniens största producent av vegetabiliskt kol, Carbones Fergon, gav DS Smith i uppdrag att ta fram en ny förpackningslösning. Transport, miljö och lagring samt att kolbriketterna tog sig väl ut i butik, och en säkrare tändning av grillen och mindre smuts var kraven som skulle uppfyllas. Carbones Fergon hade tidigare försökt få bukt med koldammet som yrde, men lyckades inte räta ut problemet. Istället för att sälja grillbriketter i papperspåsar blev svaret Wonderbox Grill.

Wonderbox Grill har en förseglad rektangulär förpackning så att inte koldammet läcker ut.

Genom en förseglad rektangulär förpackning, så kan koldammet inte läcka ut. Den har även en integrerad spärr i stängningsfliken, vilken hakar fast i förpackningen när den stängts. Nu behöver slutanvändaren endast öppna den övre perforerade fliken på ytterförpackningen. När fliken har lyfts upp kan man tända den i mitten av buren. På så sätt behöver användarna inte hantera kolbriketterna med händerna och blir därmed inte smutsiga. När själva förpackningen används för att tända grillen genererar den heller inget avfall.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx