Grillkvällen är räddad – sätt fyr på hela lådan

PUBLICERAD: 9 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Wondergrill ger inga smutsiga händer när grillkolet ska tändas.

DS Smith har utvecklat en förpackning för kolbriketter – både för grillar och eldstäder. Bara att tända fyr på hela paketet.  

Spaniens största producent av vegetabiliskt kol, Carbones Fergon, gav DS Smith i uppdrag att ta fram en ny förpackningslösning. Transport, miljö och lagring samt att kolbriketterna tog sig väl ut i butik, och en säkrare tändning av grillen och mindre smuts var kraven som skulle uppfyllas. Carbones Fergon hade tidigare försökt få bukt med koldammet som yrde, men lyckades inte räta ut problemet. Istället för att sälja grillbriketter i papperspåsar blev svaret Wonderbox Grill.

Wonderbox Grill har en förseglad rektangulär förpackning så att inte koldammet läcker ut.

Genom en förseglad rektangulär förpackning, så kan koldammet inte läcka ut. Den har även en integrerad spärr i stängningsfliken, vilken hakar fast i förpackningen när den stängts. Nu behöver slutanvändaren endast öppna den övre perforerade fliken på ytterförpackningen. När fliken har lyfts upp kan man tända den i mitten av buren. På så sätt behöver användarna inte hantera kolbriketterna med händerna och blir därmed inte smutsiga. När själva förpackningen används för att tända grillen genererar den heller inget avfall.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a