Fyller 100 år och fördubblar klichékapaciteten

PUBLICERAD: 21 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Linds FlexoLinds Flexo installerar ytterligare en CDI för klichéproduktion.
CDI:n Spark 4260 från Esko är konfigurerad med 4000 dpi för HD-flexo samt även med möjlighet att producera sk FTD klichéer. CDI:n kommer att installeras under vecka 3 och kommer att vara i full produktion kort därefter.

Parallellt med detta installeras även exponerings och efterbehandlingsutrustning från Polimero, vilket innebär en betydande kapacitetsökning samt backup vilket ökar leveranssäkerheten för kunderna.

Linds kommer även att inom kort introducera ett webcenterbaserat kommunikationssystem för dekor och korrekturhantering som ytterligare kommer att förstärka deras redan erkänt fina kundservice.

Linds är en anrik leverantör av högkvalitativa och framgångsrika kundsamarbeten och är Skandinaviens äldsta repro och klichéproducent
som grundades redan 1914 och firar följaktligen 100 år i år.
Sedan augusti 2013 ingår Linds Flexo i Marvaco group. Marvaco har ca 80 anställda i Finland och Sverige. Fördubblingen av kapaciteten är ett led i Marvacos/Linds Flexos ambition att vara ledande i Norden.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax