Förvärvar dansk grossist

PUBLICERAD: 2 juni 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Paperlinx

Antalis International har förvärvat PaperlinX Scandinavia. PaperlinX i Danmark, som presenterades i Pack + Plast 5-2015, är en etablerad och framgångsrik grossist inom packaging och Visual Communication (storformat) med lager och kontor i Holstebro samt Vejle. PaperlinX i Sverige är en mellanstor grossist inom Visual Communication med lager och kontor i Borås. Totalt omsätter PaperlinX Scandinavia ca 830 Msek samt har ca 175 medarbetare.

Jukka Silventola, Regiondirektör hos Antalis, beskriver förvärvet som ett mycket viktigt tillskott i strategin att kraftigt öka verksamheten inom Packaging och Visual Communication.

– Detta förvärv stärker ytterligare Antalis position som en ledande grossist inom Packaging och Visual Communication i den Nordiska Regionen vilket kommer både våra kunder samt leverantörer till godo, säger Jukka Silventola.

Antalis är en ledande grossist inom papper, packaging samt visual communication i Europa. Som nummer två i världen omsatte Antalis 2014 ca 2.58 miljarder Euro, hade drygt 5.500 anställda, mer än 120.000 kunder i 44 länder och 118 distribution centra. Antalis utför ca 14.000 leveranser per dag och distribuerar 1.8 millioner ton papper per år. Antalis ägs av Sequana.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx