Packnorth och Packnews går samman

PUBLICERAD: 5 januari 2023
UPPDATERAD: 27 januari
Tidningen nord emballage kommer i och med samgåendet att byta namn till Packnews.

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.

Förpackningstidningen nord emballage och nyhetssajten Packnews är från den 1 januari en del av det nybildade förlaget AGI Media, tidigare AGI Publishing House. AGI Media driver sedan tidigare Packnorth och ger även ut tidningen Sign&Print för den grafiska branschen, med tillhörande nyhetssajt med samma namn, samt har mässverksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

Chefredaktören för nord emballage, Bo Wallteg, har sökt ett större sammanhang för sina kunskapsmedier inom förpackningsbranschen. Synergierna, både redaktionellt och marknadsföringsmässigt mellan informationskanaler som vänder sig till förpackningsindustrin och den grafiska industrin är uppenbara.

Tidningen får nytt namn

AGI Media har helt nya plattformar både för nyhetssajterna och för nyhetsbreven. Det innebär nya möjligheter att föra statistik över hur olika målgrupper öppnar och läser nyheter, något som ger en bra bild av vilka budskap som når fram till mottagarna.

Papperstidningen nord emballage byter samtidigt namn till Packnews, därigenom har både tidningen, sajten och nyhetsbreven samma namn. Nya Packnews-sajten kommer att gå live den 1 februari i alla länder.

Packnorth Award avgörs i höst

AGI Media har sedan tidigare nyhetsbrevet och sajten Packnorth. Detta kommer att integreras i Packnews som kommer att publicera förpackningsnyheter varje dag på svenska, norska och finska. Danska läsare får nyheterna som en del av Sign, Print & Pack, med Søren Winsløw som redaktör.

Namnet Packnorth lever kvar i den stora nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award, som förra året hade sin prisutdelning under Scanpacks första dag. I år kommer prisutdelningen att bli den 14 september, i samband med ett Scanpack Pop-up på Svenska Mässan i Göteborg.

“Dra nytta av synergier”

Daniel Wahlgren, operativ chef på AGI Media, kommenterar sammanslagningen och den gemensamma vägen framåt så här:

– Det ska bli otroligt kul att får jobba med förpackningsnyheter på ett bredare plan. Att värva Bo Wallteg till organisationen med den kompetens och kunskap han besitter känns oerhört värdefullt. Tillsammans i denna gemensamma satsning med vår plattform, nya sajter och funktioner och den succéartade tävlingen Packnorth Award, så kommer det bli mycket spännande att följa utvecklingen framöver, säger han.

– Våra bägge förlag har haft en nära dialog och ett visst samarbete under flera år. Nu kändes tiden mogen för att effektivisera resurserna och samtidigt dra full nytta av synergierna mellan grafisk industri och förpackningsindustrin. Det här är ett samgående som både våra läsare och annonsörer kommer att ha glädje av, kommenterar Bo Wallteg.

De nya sajterna för förpackningsnyheter blir packnews.se, packnews.no, signprintpack.dk och packnews.fi. Förpackningstävlingen Packnorth Award nås på award.packnorth.se.

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Viva Magenta är årets Pantone-färg

Den beskrivs som full av kraft och energi, en djupröd nyans som balanserar perfekt mellan det varma och kalla. 2023 års Pantone-färg, kallad "Viva Magenta".
COY-2023-Hero-Image.05-1024x768-1

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah