Förpackningsbolag vinnare i entreprenörstävling

PUBLICERAD: 26 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Wellplast Serendetidy

Förpackningsbolaget Wellplast blev vinnare i tävlingen The Serendipity Challenge som korar Sveriges främsta Start Up- eller tillväxtbolag. Wellplast AB är ett Skånebaserat bolag som grundades ur ett projekt på Chalmers 1999 och har utvecklat unika material för användning inom förpackning och emballage − och som nu får ett tillväxtpaket till ett värde av 500 000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget.  

– Wellplast har en mycket intressant produktplattform och har bevisat produktportföljens förträfflighet genom stark tillväxt med god lönsamhet. Wellplast lyckades stå ut i ett starkt finalstartfält, säger Saeid Esmaeilzadeh, medgrundare av Serendipity Innovations och jurymedlem i The Serendipity Challenge.

Wellplast i Munka-Ljungby, ett bolag som grundades 1999 ur ett projekt på Chalmers av Anders Jönzon och Jacob Volckert, levererar förpackningslösningar för transport och lagring för kunder med höga krav på renlighet och fukttålighet. Kombinationen av unika material och en gedigen erfarenhet inom förpackningsutveckling har lett till ett flertal patenterade material och en unik produktionsteknik. Det ledande materialet för transportförpackningar världen över är idag wellpapp, där kunderna ofta upplever problem när fukt eller renhetskrav kommer in i bilden. Genom sina unika material har Wellplast löst denna problematik och levererar rena och fuktsäkra förpackningslösningar med minimal miljöpåverkan. Exempel på industrier Wellplast levererar till är verkstad/fordon, livsmedel, sjukvård och byggindustri. Bolaget har idag kunder över hela Europa och 20 anställda i Munka-Ljungby.

– Det är väldigt spännande och vi är mycket stolta över att vinna i den fantastiska konkurrens som var. Det värdefulla tillväxtpaket som vi nu får ger oss möjlighet att utveckla de bitar vi vill och växa ytterligare, säger Anders Jönzon, vd på Wellplast AB. Konkret kan det till exempel vara vilka utvecklingsprojekt vi ska fokusera på och vilka marknader vi ska bredda oss inom. Utöver den specifika expertisen som vi får är det också väldigt positivt att få andras ögon på verksamheten i en expansionsfas.

Juryns motivering löd: Wellplast har en unik egenutvecklad teknikplattform och har bevisat styrkan i sin affärsmodell genom bolagets omsättning och vinst. Bolaget har ett starkt entreprenöriellt managementteam och ett tydligt koncept med en definierad marknad. Wellplast har en fantastisk framtidspotential.

På andra plats i tävlingen kom myClosetRoom från Vassmolösa som grundades av Josephine Eskilsson och Felicia Åkerlind 2012 när de var blott 18 år gamla, och på tredje plats kom Bioteria från Täby. myClosetRoom är en garderobapplikation för internet och idag har den virtuella garderoben 23 000 medlemmar med stor geografisk spridning världen över. Bioteria från Täby är ett miljöteknikföretag som utvecklar innovativa biotekniska produkter och helhetslösningar för bland annat avloppsvattenbehandlingar, avfallsteknik, ventilation och professionell hygien, och har funnit lösningar på ett flertal tidigare svårlösta problem inom detta fält.

Av de 25 bolag som deltog under finaldagen erhöll elva stycken ett letter of intent med en eller flera av jurymedlemmarna avseende samarbete och/eller finansiering.

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax