Flaggan i topp med nytt namn och logga

PUBLICERAD: 15 maj 2014
UPPDATERAD: 24 januari

APak2

A-förpackning AB, ett av Sveriges snabbast växande och mest omfattande förpackningsföretag byter namn till aPak, ett enda varumärke som kommer att omfatta affärsområdena A-förpackning och Bröderna Ljungquist. Sammanslagningen är en del av företagets strategiska tillväxtplan och kommer att expandera verksamheten i de två tidigare affärsområdena under ett nytt varumärke och en ny hemsida.

– Många diskussioner har föranlett denna förändring, förklarar Åke Lindgren, VD för aPak (A-förpackning).

– Vi har upplevt mycket korsbefruktning mellan de två affärsområdena och det har bara ökat de senaste åren. Vi tror att denna sammanslagning kommer att göra vårt erbjudande mer tydligt och göra alla våra produkter och tjänster mer tillgängliga för alla kunder, stora som små. Vår nya organisation ger alla våra kunder, stora som små, ​​nationella och internationella, tillgång till hela vårt utbud av standardförpackningslösningar och produkter samt våra branschledande, kundanpassade lösningar såväl som full tillgång till vår webbshop.

– APak kommer att tillhandahålla ett brett utbud av förpacknings- och logistikprodukter och lösningar – från färdiga lösningar och produkter, och branschledande, kundanpassade lösningar till ett lika brett spektrum av kunder, däribland Volvo, SKF och många andra. ”Med andra ord kommer aPak fortsätta göra det vi alltid har gjort bara med ett namn i stället för två, och på en mer expansiv nivå.

I lanseringen av det nya aPak ingår även lanseringen av en helt reviderad grafisk profil och varumärkesuttryck samt en ny webbplats som omfattar båda affärsområdena och företagets webbshop.

– På APak kombinerar vi alla fördelar och stabilitet hos ett traditionellt, familjeägt företag med en djup förståelse för moderna, globala förpackningskrav och behov. Vi tror att det nya namnet och varumärket är en logisk utveckling av vårt tidigare namn och profil och kommer att sätta ett mycket synligt, nytt ansikte på vår strategi att växa både lokalt och internationellt, fortsätetr Åke Lindgren.

– Vi har länge förespråkat en övergripande och sammanhängande strategi för logistik- och förpackningslösningar. Denna affärsstrategi har fungerat mycket bra under åren och hjälpt våra kunder att växa och blomstra. Nu kommer vår interna organisation och varumärke att återspegla samma filosofi.

APak är ett familjeägt förpacknings- och logistikföretag med huvudkontor strax utanför Göteborg. APak producerar och arbetar med ett brett utbud av förpackningslösningar och material som betjänar kunder i Europa, Nordamerika och Kina. Företagets kunder består främst av framgångsrika, svenska industriföretag, aktiva både inom Sverige och på en global nivå.

APak1

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx