Firade 45 år

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Polykemi low Ola i trappan med glada medarbetare (3)

Ola Hugosson bland glada medarbetare

Den 5 september firade Polykemi AB 45 år som företag.  Under dagen avslöjade VD Ola Hugoson bland annat att Polykemi Group satsar framåt.

-Vi är inne i en expansiv och intressant period. Inte minst kommer utbyggnaden i Kina att medföra nya spännande möjligheter, avslöjade Ola Hugoson.

Efter en rundvandring på Polykemis fabriksenhet i Ystad bjöds de drygt 130 gästerna på lunchbuffe och olika intressanta föreläsning.

Ola Hugoson stack inte under stol med att 2012 har varit ett tufft år.

-Men vi har märkt av en stadig förbättring under hela våren. Många  projekt är på gång och det ser ljust ut.

Magnus Lindahl, VD för Polykemi Kina avslöjade att i början av 2014 kommer fabriken i Kina att fördubbla sin yta och kapacitet.

-Den utökade fabriksytan ska nyttjas såväl för framtida kapacitetsutbyggnad som för installation av folieringsmaskiner, berättade Magnus Lindahl. Genom fabriken i Kina kan vi erbjuda våra kunder i Asien samma material och höga kvalitet som Polykemi och Scanfill gör från fabrikerna i Sverige, underströk Magnus Lindahl.

Idag har Polykemis helägda dotterbolag i Kina fem extruderingslinjer och en produktionskapacitet på mellan 4000 och 5000 ton per år. Målet är ha en produktionskapacitet på cirka 20.000 ton om några år.

Investeringar är även att vänta vid såväl Rondo som vid Polykemi i Ystad.

-Återvinnings företaget Rondo Plast är på gång och  håller på att lyfta, sa Lars Hugoson och tillade att företaget idag producerar cirka 15.000 ton per årsbasis.

 

Läs vidare

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx