Fem viktiga förpackningstrender 2017

PUBLICERAD: 17 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Mintel har listat fem viktiga trender som kommer att förändra den globala förpackningsmarknaden under 2017. Trenderna anses komma att påverka konsumenter, varumärken, återförsäljare och förpackningstillverkare. Rapporten kan laddas ner fritt på marknadsundersökningsföretaget Mintels hemsida genom länken nedan.

Förena förpackningsform och märkesidentitet

Det är dags att för varumärken att introducera en unik förpackningsform som inte bara avviker på butikshyllan utan också hjälper till att forma och stödja varumärkets identitet. En bra förpackning skyddar produkten, den bättre förpackningen skyddar varumärket.

Förpackningens ansikte och dess roll på nätet

Med en växande e-handel måste varumärken utforska, både vilka möjligheter och hot som detta kan medföra med övergången från butik till webben samt hur det påverkar förpackningens design.

Förpackningarna blir smarta, aktiva och intelligenta

Ökade krav på säkra livsmedel, avfallsreducering, patientsäkerhet och eliminering av farliga och förfalskade produkter är några av faktorerna som driver på utvecklingen av smarta, aktiva och intelligenta förpackningslösningar.

Erfarenheten av förpackningar

Konsumenterna söker hela tiden efter varumärken som kan engagera och roa dem. Nästa generation av märkesprodukter använder därför design som en större del av varumärket till att attrahera krävande konsumenter.


Expandera varumärket

Priset är viktigt men förtroendet för varumärket spelar också en central roll när konsumenterna väljer produkter. Varumärken kan utnyttja förtroendet till att skapa lojalitet och utöka produktportföljen långt utöver traditionella kategorier.

Länk för att ladda ner rapporten

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx