Evelina är årets supertalang

PUBLICERAD: 3 februari 2016
UPPDATERAD: 3 februari

För nionde året i rad har Veckans Affärer tagit fram och publicerat Sveriges 101 främsta Supertalanger. De unga talangerna, som delats in i sex kategorier, har hämtats från storbolag, intresseorganisationer, riskkapitalbolag, entreprenörshubbar, inkubatorer och universitet över hela landet. I den miljö- och omvärldsorienterade kategorin ”Hållbarhetsivrare” finner ni aPaks VD, Evelina Lindgren som även tidigare tagit hem titeln Årets Unga VD.

Evelina fick ta emot priset Supertalang 2016 med följande motivering från Juryn: ”Årets unga vd har redan som trettioåring hunnit ta över ett hundra år gammalt familjeföretag och styrt om både produktion och transport till att bli så miljövänlig som möjligt.”

– Jag är så såklart väldigt glad och stolt både å mina, men också aPaks vägnar. Jag ser utmärkelsen som ett kvitto på att mina insatser för en hållbar och miljöorienterad utveckling är ett steg i rätt riktning, berättar Evelina Lindgren.

– För mig är det oerhört viktigt att tänka hållbart – och därmed också långsiktigt; både när det gäller miljö men också vad gäller själva affärerna, mitt ledarskap och i vår organisation. Det känns därför extra kul att få en utmärkelse för detta arbete och att få fortsätta utveckla och bygga vidare på aPak-familjens hållbarhet- och helhetstänkande.

APak är ett av Sveriges äldsta och mest heltäckande emballageföretag, med rötter nästan 100 år tillbaka i tiden. APak är ett familjeägt förpacknings- och logistikföretag med huvudkontor strax utanför Göteborg samt kontor och lager i Eskilstuna.

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax