Evelina är årets supertalang

PUBLICERAD: 3 februari 2016
UPPDATERAD: 3 februari

För nionde året i rad har Veckans Affärer tagit fram och publicerat Sveriges 101 främsta Supertalanger. De unga talangerna, som delats in i sex kategorier, har hämtats från storbolag, intresseorganisationer, riskkapitalbolag, entreprenörshubbar, inkubatorer och universitet över hela landet. I den miljö- och omvärldsorienterade kategorin ”Hållbarhetsivrare” finner ni aPaks VD, Evelina Lindgren som även tidigare tagit hem titeln Årets Unga VD.

Evelina fick ta emot priset Supertalang 2016 med följande motivering från Juryn: ”Årets unga vd har redan som trettioåring hunnit ta över ett hundra år gammalt familjeföretag och styrt om både produktion och transport till att bli så miljövänlig som möjligt.”

– Jag är så såklart väldigt glad och stolt både å mina, men också aPaks vägnar. Jag ser utmärkelsen som ett kvitto på att mina insatser för en hållbar och miljöorienterad utveckling är ett steg i rätt riktning, berättar Evelina Lindgren.

– För mig är det oerhört viktigt att tänka hållbart – och därmed också långsiktigt; både när det gäller miljö men också vad gäller själva affärerna, mitt ledarskap och i vår organisation. Det känns därför extra kul att få en utmärkelse för detta arbete och att få fortsätta utveckla och bygga vidare på aPak-familjens hållbarhet- och helhetstänkande.

APak är ett av Sveriges äldsta och mest heltäckande emballageföretag, med rötter nästan 100 år tillbaka i tiden. APak är ett familjeägt förpacknings- och logistikföretag med huvudkontor strax utanför Göteborg samt kontor och lager i Eskilstuna.

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx