Ett av världens mest etiska företag

PUBLICERAD: 21 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

ABB Ulrich Spiesshofer_presentationUlrich Spiesshofer

ABB har rankats som ett av världens mest etiska företag 2014 av Ethisphere Institute, en oberoende undersökningsorganisation som främjar affärsetiska arbetssätt och företagsstyrning.

Det är andra året i rad som ABB utnämns av institutet, som uppmärksammar organisationer som kontinuerligt höjer ribban vad gäller etiskt ledarskap och företagsbeteende. Enligt Ethisphere har de utnämnda företagen förstått sambandet mellan etik, företagsanseende och dagliga interaktioner med sitt varumärke.

– Vi är återigen väldigt tacksamma över de framsteg vi har uppnått inom etiskt ledarskap i vår affärsprocess och i vår organisation. Etiskt ledarskap är mycket viktigt för ABB:s långsiktiga framgång och vi är därför mycket stolta över att Ethisphere uppmärksammar detta, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

– Vi vill integrera etiskt ledarskap djupt in i vår organisation. Vårt integritetsprogram är beroende av att chefer på lokal nivå statuerar exempel. Alla lokala chefer måste ta ansvar för etiskt ledarskap och företagsbeteende för att säkerställa att det etiska budskapet kommer från samma person som sätter affärsmålen, tillägger Diane de Saint Victor, chefjurist för ABB och medlem av ABB:s koncernledning.

Undersökningen ”Världens mest etiska företag” är baserad på Ethispheres EQ-ramverk, som under flera år har utvecklats för att få fram en metod för att utvärdera organisationers prestationer på ett objektivt, konsekvent och standardiserat sätt. Den insamlade informationen är en omfattande samling kriterier som definierar kärnkompetenser, istället för att täcka alla aspekter av företagsstyrning, risk, hållbarhet, överensstämmelse med lagar och förordningar och affärsetik. EQ-ramverket och metodiken har fastställts, granskats och förfinats med hjälp av råd och observationer från kunskapsledare i Ethispheres nätverk och från underökningens rådgivarpanel.

– Alla som är en del av ”Världens mest etiska företag” anser att förtroende är något som kunder, anställda, investerare och myndigheter verkligen värdesätter, och att etik och god företagsstyrning är avgörande för om man ska förtjäna det. ABB är nu del av en exklusiv skara som hängivet arbetar för att driva företag framåt med hjälp av ledande företagspraxis. Vi vill gratulera alla på ABB för den här fantastiska bedriften, säger Timothy Erblich, Chief Executive Officer på Ethisphere.

Poäng delas ut i fem huvudkategorier: etik och efterlevnadsprogram (25 %), anseende, ledarskap och innovation (20 %), företagsstyrning (10 %), företagets samhällsansvar (25 %) och etisk kultur (20 %).

Hela listan över ”Världens mest etiska företag” 2014 finns på http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/

Läs vidare

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx