Ett av världens mest etiska företag

PUBLICERAD: 21 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

ABB Ulrich Spiesshofer_presentationUlrich Spiesshofer

ABB har rankats som ett av världens mest etiska företag 2014 av Ethisphere Institute, en oberoende undersökningsorganisation som främjar affärsetiska arbetssätt och företagsstyrning.

Det är andra året i rad som ABB utnämns av institutet, som uppmärksammar organisationer som kontinuerligt höjer ribban vad gäller etiskt ledarskap och företagsbeteende. Enligt Ethisphere har de utnämnda företagen förstått sambandet mellan etik, företagsanseende och dagliga interaktioner med sitt varumärke.

– Vi är återigen väldigt tacksamma över de framsteg vi har uppnått inom etiskt ledarskap i vår affärsprocess och i vår organisation. Etiskt ledarskap är mycket viktigt för ABB:s långsiktiga framgång och vi är därför mycket stolta över att Ethisphere uppmärksammar detta, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

– Vi vill integrera etiskt ledarskap djupt in i vår organisation. Vårt integritetsprogram är beroende av att chefer på lokal nivå statuerar exempel. Alla lokala chefer måste ta ansvar för etiskt ledarskap och företagsbeteende för att säkerställa att det etiska budskapet kommer från samma person som sätter affärsmålen, tillägger Diane de Saint Victor, chefjurist för ABB och medlem av ABB:s koncernledning.

Undersökningen ”Världens mest etiska företag” är baserad på Ethispheres EQ-ramverk, som under flera år har utvecklats för att få fram en metod för att utvärdera organisationers prestationer på ett objektivt, konsekvent och standardiserat sätt. Den insamlade informationen är en omfattande samling kriterier som definierar kärnkompetenser, istället för att täcka alla aspekter av företagsstyrning, risk, hållbarhet, överensstämmelse med lagar och förordningar och affärsetik. EQ-ramverket och metodiken har fastställts, granskats och förfinats med hjälp av råd och observationer från kunskapsledare i Ethispheres nätverk och från underökningens rådgivarpanel.

– Alla som är en del av ”Världens mest etiska företag” anser att förtroende är något som kunder, anställda, investerare och myndigheter verkligen värdesätter, och att etik och god företagsstyrning är avgörande för om man ska förtjäna det. ABB är nu del av en exklusiv skara som hängivet arbetar för att driva företag framåt med hjälp av ledande företagspraxis. Vi vill gratulera alla på ABB för den här fantastiska bedriften, säger Timothy Erblich, Chief Executive Officer på Ethisphere.

Poäng delas ut i fem huvudkategorier: etik och efterlevnadsprogram (25 %), anseende, ledarskap och innovation (20 %), företagsstyrning (10 %), företagets samhällsansvar (25 %) och etisk kultur (20 %).

Hela listan över ”Världens mest etiska företag” 2014 finns på http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-honorees/

Läs vidare

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Juryarbetet i Packnorth Award är igång

Vi möter juryn i färd med att bedöma och granska alla bidrag som kommit in till förpackningstävlingen Packnorth Award. ”En bra blandning”, ”hög klass” och ”hög innovationsgrad” är juryutlåtanden så här långt om bidragen som är med och tävlar.
Packnorth4-scaled

Slutspurt för Packnorth Award

Nordens nya förpackningstävling Packnorth Award avgörs på Scanpack i oktober. Än finns chansen att tävla – senast 8 augusti ska tävlingsbidragen skickas in.
Packnorth-Award-2022-brochure

Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
scanstar_europakistan_content-1

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006