Mässdebut för Horizon

PUBLICERAD: 16 oktober 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Den roterande stansmaskinen RD-4055DM

Horizon tar i huvudsak med sig två efterbehandlingslösningar till Scanpack i Göteborg.

Efterbehandlingsföretaget gör debut på förpackningsmässan Scanpack i Göteborg 23-26 oktober. Med sig har de två produkter för små och medelstora företag.

Horizons nya stans har dubbla magnetcylindrar som ger kortare inställningstider.

Den roterande stansmaskinen RD-4055DM har utvecklats för bearbetning av små och medelstora upplagor – offset eller digitaltryckta – och kännetecknas enligt Horizon av enkel drift och korta omställningstider. Materialet som ska stansas transporteras med registerexakthet till stansenheten och tack vare den elektroniska arkhanteringen kan stansmaskinen effektivt producera flera exemplar av den tryckta produkten.Med Lösningen kan stansa, toppstansa, biga, perforera och prägla – allt i en enda maskin för att göra produkter som förpackningar, presentationsmappar, spelkort, visitkort, etiketter, klistermärken, flygblad i specialdesign med mera.

Den andra lösningen Horizon visar upp är falsningsmaskinen AF-406F som är anpassad för att klara av även de minsta bipacksedlarna i läkemedelsförpackningar. Med den integrerade Score Navigator kan bigningsverktygen nu placeras automatiskt. Omställningstiderna reduceras därmed till ett minimum, speciellt vid komplexa falsningar.

– Vi ser fram emot att presentera våra idéer och tekniker för förpackningsproduktion med livedemonstrationer och diskutera dem med branschbesökarna på plats, säger Paul Jakobson, nordisk försäljningschef för Horizon GmbH.

 

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx