Durst adderar till plattformen

PUBLICERAD: 16 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Durst presenterar etikettpressen, Tau RSCi på Labelexpo 2019. På bilden ses en av de tre maskinmodellerna med tryckbredden 420 millimeter.

Ett nytt lågmigrerande bläck, och programvaror för prepress-arbetet och produktionsflödet är Durst senaste innovationer, speciellt anpassade för företagets Tau RSC-maskiner.

Durst smyckar sitt sortimentet med inkjetmaskiner för etikett- och förpackningstryck, RSC, med en rad nya lösningar. Mässbesökarna på årets Labelexpo-mässa kommer bland annat kunna se ett nytt arbetsflödesprogram (web2production) samt Dursts prepress-programvara Workflow Label som fungerar med redan integrerade MIS-system.

Mässbesökarna får också se utskrifter med ett nytt lågmigrerande uv-bläck. Durst skriver att bläckuppsättningen har godkänts av den europeiska bläckorganisationen EUPIA (European Printing Ink Association). Bläcken uppfyller även schweiziska förordningar för att trycka på livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

På maskinsidan lanserar företaget en ny och modulär etikettpress, Tau RSCi. Den finns i tre tryckbredder, 330, 420 eller 508 millimeter.

Företaget demonstrerar också de redan etablerade uv-inkjetpressarna Tau 330 RSC- och RSC-E. Dessa kommer nu med nya funktioner. Dels utskriftsläget ”High Opacity White”, dels utskriftsläget ”High Speed ​​White” som ger möjlighet att skriva ut i en hög hastighet med alla färger inklusive vit. Enligt Durst ska utskriftsläget ”High Opacity White” ge en screenliknande opacitet.

Läs vidare

HP följer upp med ny förpackningspress

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.
HP-PageWide-700i-3-scaled

Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.
7J2A4464-scaled

Sortiment med digitala etikettpressar växer

Epson introducerar en ny digital etikettpress i SurePress-serien med orange bläck. Tillverkaren uppgraderar samtidigt 4000-serien med nya modeller. Ett nytt bläcksystem och en vidareutveckling av torkprocessen ska bidra till högre produktivitet på filmsubstrat.
FotoJet-11

De tar kliv i satsning på förpackningstryck

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget bäddar uppköpet för en stark position inom digitalt höghastighetstryck och för att ta ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.
7J2A4464-scaled

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x