Durst adderar till plattformen

PUBLICERAD: 16 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Durst presenterar etikettpressen, Tau RSCi på Labelexpo 2019. På bilden ses en av de tre maskinmodellerna med tryckbredden 420 millimeter.

Ett nytt lågmigrerande bläck, och programvaror för prepress-arbetet och produktionsflödet är Durst senaste innovationer, speciellt anpassade för företagets Tau RSC-maskiner.

Durst smyckar sitt sortimentet med inkjetmaskiner för etikett- och förpackningstryck, RSC, med en rad nya lösningar. Mässbesökarna på årets Labelexpo-mässa kommer bland annat kunna se ett nytt arbetsflödesprogram (web2production) samt Dursts prepress-programvara Workflow Label som fungerar med redan integrerade MIS-system.

Mässbesökarna får också se utskrifter med ett nytt lågmigrerande uv-bläck. Durst skriver att bläckuppsättningen har godkänts av den europeiska bläckorganisationen EUPIA (European Printing Ink Association). Bläcken uppfyller även schweiziska förordningar för att trycka på livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

På maskinsidan lanserar företaget en ny och modulär etikettpress, Tau RSCi. Den finns i tre tryckbredder, 330, 420 eller 508 millimeter.

Företaget demonstrerar också de redan etablerade uv-inkjetpressarna Tau 330 RSC- och RSC-E. Dessa kommer nu med nya funktioner. Dels utskriftsläget ”High Opacity White”, dels utskriftsläget ”High Speed ​​White” som ger möjlighet att skriva ut i en hög hastighet med alla färger inklusive vit. Enligt Durst ska utskriftsläget ”High Opacity White” ge en screenliknande opacitet.

Läs vidare

HP följer upp med ny förpackningspress

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.
HP-PageWide-700i-3-scaled

Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.
7J2A4464-scaled

Sortiment med digitala etikettpressar växer

Epson introducerar en ny digital etikettpress i SurePress-serien med orange bläck. Tillverkaren uppgraderar samtidigt 4000-serien med nya modeller. Ett nytt bläcksystem och en vidareutveckling av torkprocessen ska bidra till högre produktivitet på filmsubstrat.
FotoJet-11

De tar kliv i satsning på förpackningstryck

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget bäddar uppköpet för en stark position inom digitalt höghastighetstryck och för att ta ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.
7J2A4464-scaled

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning