Agfa avslutar förvärv: ”Ett stort steg”

PUBLICERAD: 1 juni 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Agfa välkomnade Inca Digital printer in i familjen på Fespa-mässan i Berlin. Foto: Anja Degerholm

Agfa-koncernen meddelar nu att uppköpet av brittiska Inca Digital Printers är helt klart. Ett förvärv som enligt företaget blir en tillväxtmotor inom digitalt höghastighetstryck på marknader med förpackningstryck samt inom visuell kommunikation.

Vincent Wille. Foto: Pressbild

Brittiska Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar.

”Ett stort steg”

Det var i april som Agfa först meddelade sina förvärvsplaner. Nu är det klart att företaget köps upp av Screen graphic solutions group, vilket inkluderar hela serviceorganisationen.

– Jag är glad att vi nu kan börja integrera Incas aktiviteter i vår organisation. Detta förvärv är ett stort steg i omvandlingen av vår koncern. Vår tillväxtmotor för digitala utskrifter har en enorm potential, som kommer att påskyndas ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa-Gevaert-koncernen.

Ser tillväxt

Vincent Wille, vd för Agfas division Digital print and chemicals:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas bläck, tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk gör detta till en fantastisk möjlighet att växa i den snabbrörliga förpackningsbranschen. Vi kan nu ta vår position med high-end och höghastighetssystem för både skyltar och displayer och de växande kartong- och wellpappmarknaderna.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x