HP följer upp med ny förpackningspress

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
HP PageWide 700i Press för pappersbaserade förpackningar väntas finnas tillgänglig på marknaden i slutet av nästa år. Foto: Pressbild

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.

Maskinen är ett led i HP:s fortsatta satsning inom förpackningsområdet och ska öka effektiviteten för konverterare som trycker stora volymer på wellpapp och falskartong. Det skriver HP i ett pressmeddelande inför lanseringen under Corrugated Week, som pågick 19-21 september.

Bearbetning inline

Den rullmatade 1,7 meter breda pressen har en produktionshastighet på upp emot 300 meter per minut. HP PageWide 700i har inline-möjligheter för både manuell och kontinuerlig matning, förbehandling med primer samt lack, oavsett om det är ark eller rulle som kommer ut ur maskinen.

Inuti pressen sitter den nya generationen av HP:s Thermal Inkjet-skrivhuvuden med sex färger, som enligt HP, skriver ut med offsetkvalitet. Det vattenbaserade bläcket som bygger på samma teknologi innebär att förpackningarna kan återvinnas efter användning.

Större flexibilitet

Tillverkarna lovar att HP PageWide 700i Press kan sänka produktionskostnaderna, ge avsevärt kortare ledtider och sänka kraven på minsta orderkvantitet, och därmed ge tryckerierna möjlighet att kunna ta sig an tryckjobb med högre avkastning.

– När vi designade T700i Press lyssnade vi på våra kunders och marknadens behov. Nu mer än någonsin behöver förpackningskonverterare större flexibilitet för att möta dynamiska marknadstrender och utmaningar, säger Annette Friskopp, chef för affärsområdet HP PageWide Industrial.

Nya HP PageWide T700i Press beräknas finnas tillgänglig för installation i slutet av 2023.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x