HP följer upp med ny förpackningspress

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 24 januari
HP PageWide 700i Press för pappersbaserade förpackningar väntas finnas tillgänglig på marknaden i slutet av nästa år. Foto: Pressbild

År 2015 släpptes HP PageWide T1100S, en digitalpress för att trycka pappersbaserade förpackningar. I samband med Corrugated Week 2022 i USA presenteras uppföljaren: HP PageWide T700i Press, som precis som sin föregångare är ett samarbete mellan HP och Koenig & Bauer.

Maskinen är ett led i HP:s fortsatta satsning inom förpackningsområdet och ska öka effektiviteten för konverterare som trycker stora volymer på wellpapp och falskartong. Det skriver HP i ett pressmeddelande inför lanseringen under Corrugated Week, som pågick 19-21 september.

Bearbetning inline

Den rullmatade 1,7 meter breda pressen har en produktionshastighet på upp emot 300 meter per minut. HP PageWide 700i har inline-möjligheter för både manuell och kontinuerlig matning, förbehandling med primer samt lack, oavsett om det är ark eller rulle som kommer ut ur maskinen.

Inuti pressen sitter den nya generationen av HP:s Thermal Inkjet-skrivhuvuden med sex färger, som enligt HP, skriver ut med offsetkvalitet. Det vattenbaserade bläcket som bygger på samma teknologi innebär att förpackningarna kan återvinnas efter användning.

Större flexibilitet

Tillverkarna lovar att HP PageWide 700i Press kan sänka produktionskostnaderna, ge avsevärt kortare ledtider och sänka kraven på minsta orderkvantitet, och därmed ge tryckerierna möjlighet att kunna ta sig an tryckjobb med högre avkastning.

– När vi designade T700i Press lyssnade vi på våra kunders och marknadens behov. Nu mer än någonsin behöver förpackningskonverterare större flexibilitet för att möta dynamiska marknadstrender och utmaningar, säger Annette Friskopp, chef för affärsområdet HP PageWide Industrial.

Nya HP PageWide T700i Press beräknas finnas tillgänglig för installation i slutet av 2023.

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Konica Minolta ser bra möjligheter för digital etikettproduktion 2024

Sacha-Vittori Paolucci på Konica Minolta, ser både problem och möjligheter för digital produktion av etiketter under år 2024. När vi kan notera en global nedgång i tryckproduktion, ser det bättre ut för digital etikettproduktion.
konica 2

Förpackningsindustrin målet för världens snabbaste digitala B1-press enligt Agfa

Vid ett exklusivt evenemang för förpackningskonverterare och tryckare, presenterade Agfa sin nya SpeedSet 1060 bläckstråleskrivare för förpackningsmarknaden. Man säger att det är den snabbaste digitala B1-pressen på marknaden.
Print-Bars-1_1200x600

Canon lanserar ny inkjetpress för etiketter på Drupa

Canon har förhandsvisat en ny inkjetpress för etiketter, LabelStream LS2000, som är speciellt inriktad mot livsmedelsindustrin. Första liveuppträdande blir på Drupa nästa år.
230922_LabelStream-LS2000_LeftCG_NoShadow-1024x682x

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x