DS Smith når miljömål

PUBLICERAD: 26 augusti 2020
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith har minskat koldioxidutsläppen med 11 procent år 2019 jämfört med 2015. Foto: Pressbild

Förpackningsleverantören DS Smith har nått tre av sina uppsatta miljömål som togs i kraft 2018. De nådda målen handlar om reducerade koldioxidutsläpp, stödja samhällen där företaget verkar och att använda hållbara pappersfiber.

DS Smith meddelar att de har uppfyllt tre av sina milstolpar för hållbarhet 2020. En minskning av koldioxidutsläppen har gjorts med 11 procent år 2019 jämfört med 2015. Till år 2030 är målet uppsatt att minska utsläppen med 30 procent per ton sett till alla produkter som DS Smith producerar.

100 procent år 2025

Förpackningstillverkaren har också säkrat upp globalt så att alla produktionsställenas energianvändning är ISO 50001-certifierad.  Företaget menar också att de har uppfyllt sitt åtagande när det kommer till att producera med återvunna eller certifierade pappersfiber. I dagsläget är 98 procent av förpackningarna som produceras hos DS Smith återvinningsbara eller återanvändbara. Målet är att nå 100 procent till år 2025.

Miles Roberts, vd och koncernchef på DS Smith. Foto: Pressbild
Områden med störst effekt

Miles Roberts, koncernchef för DS Smith globalt säger i ett pressmeddelande att hållbarhetsfrågorna  aldrig har känts mer viktigare och angeläget:

– Dessa mål ingjuter hållbarhet i hela vår verksamhet och är inriktade på de områden där vi tror att vi kan ha den största effekten; använda innovativa förpackningar för att göra leveranskedjor effektivare, reducera vår miljöpåverkan och ansvara för våra människor och samhällen där vi verkar. Det är genom att leverera och möta och att ständigt revidera våra prioriteringar och mål, som vi ser att vi kan uppnå vårt strategiska mål för att visa vägen inom hållbarhet.

Insatser och samhällsnytta

Enligt DS Smith har de också byggt på sitt starka samhällsprogram och engagemang, exempelvis utbildningar, intiativ och stödjande vårdinsatser under coronapandemin.

 

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor