Deltar på Elmia

PUBLICERAD: 16 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

scanfill

Polykemi AB är Skandinaviens största utvecklare & tillverkare av kundanpassade compounds i de flesta thermoplaster. I koncernen ingår även Polykemi Compounds (Kunshan) Kina (2005) -produktion & försäljning för Kina. Polykemi Inc (2013), Rondo Plast AB (1980) som arbetar med kvalitetssäkrad återvunnen plastråvara och SCANFILL AB (2008) som utvecklar & producerar framtidens miljövänliga förpackningsmaterial.

– Vi ser fram emot kommande Elmia Subcontractor med tillförsikt & hälsar nya och gamla kunder – speciellt OEM & slutkunder hjärtligt välkomna till monter D02:43, hälsar företaget i ett pressmeddelande.

Mässtemat är: “Vi hjälper dig spara – Tid, vikt & miljön”

Inom temat ryms både material & applikationsexempel ur både våra FC (fast cycle – kortare cykeltider) serier, Polyfill PP HBK. Familjen Polyfill PP HC har vuxit ytterligare – bland annat visas en ny studie inom det evigt intressanta ämnet viktbesparing inom fordonsindustrin. Programmen Rezy & Repro är ständigt aktuella som de gröna alternativen för att skona miljön.

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx