Emballator köper upp konkurrenten

PUBLICERAD: 9 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator Metal Group expanderar österut och förvärvar finska konkurrenten Metalpak.

– Finland är en viktig marknad för Emballator Metal Group, säger vd:n Mats Nilsson.

Emballator Metal Group blickar mot öst och köper upp samtliga aktier i Metalpak.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu kan arbeta tillsammans med en respekterad konkurrent, Detta är helt i linje med vår strategi där vi vill stärka vår närvaro och marknadsposition i bland annat Finland, Baltikum och Ryssland, säger Mats Nilsson, vd för Emballator Metal Group och tillägger att det är strategiskt viktigt att ha en verksamhet på plats i Finland för att stärka sin marknadsposition österut.

Emballator ser med förvärvet även en utvecklingspotential med försäljning mot livsmedelsindustrin där Metalpak redan har en stark ställning.

– Vi är övertygade om att med den kompetens som finns hos Metalpak ska vi gemensamt kunna utveckla vår förmåga att ge god service till våra kunder. Vi ser tillväxtmöjligheter för både företag och människor.

Metalpak i Tammerfors med en omsättning på tio miljoner euro och har 37 anställda. Säljare är Kiilto Family, ett finskt familjeföretag verksamt huvudsakligen inom kemi-industrin.

Emballator Metal Group, med huvudkontor i Ulricehamn,  ingår i Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen. De tillverkar och marknadsför plåtemballage för huvudsakligen färg- och kemiindustrin. Omsättningen är 530 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till drygt 200.

 

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x