Emballator köper upp konkurrenten

PUBLICERAD: 9 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Emballator Metal Group expanderar österut och förvärvar finska konkurrenten Metalpak.

– Finland är en viktig marknad för Emballator Metal Group, säger vd:n Mats Nilsson.

Emballator Metal Group blickar mot öst och köper upp samtliga aktier i Metalpak.

– Vi är mycket nöjda med att vi nu kan arbeta tillsammans med en respekterad konkurrent, Detta är helt i linje med vår strategi där vi vill stärka vår närvaro och marknadsposition i bland annat Finland, Baltikum och Ryssland, säger Mats Nilsson, vd för Emballator Metal Group och tillägger att det är strategiskt viktigt att ha en verksamhet på plats i Finland för att stärka sin marknadsposition österut.

Emballator ser med förvärvet även en utvecklingspotential med försäljning mot livsmedelsindustrin där Metalpak redan har en stark ställning.

– Vi är övertygade om att med den kompetens som finns hos Metalpak ska vi gemensamt kunna utveckla vår förmåga att ge god service till våra kunder. Vi ser tillväxtmöjligheter för både företag och människor.

Metalpak i Tammerfors med en omsättning på tio miljoner euro och har 37 anställda. Säljare är Kiilto Family, ett finskt familjeföretag verksamt huvudsakligen inom kemi-industrin.

Emballator Metal Group, med huvudkontor i Ulricehamn,  ingår i Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen. De tillverkar och marknadsför plåtemballage för huvudsakligen färg- och kemiindustrin. Omsättningen är 530 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till drygt 200.

 

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning